林鄭講既野係我地要改善既位,要留心聽

2320 回覆
11447 Like 65 Dislike
入尼睇一睇呀
唔好變成自己最憎既人 pushpush
講返政府事蹟,講返前因後果啦,班港豬同廢老無深入理解姐
再唔係從佢利益出發,話下佢d生果金本身可以多好多,但拎哂去照顧同胞,佢即刻搶你支旗帶頭行啦

十分同意
Push
[口號撚] 光復香港,時代革命 + 五大訴求,缺一不可
https://lih.kg/1407592
推推推
多謝林鄭
非常認同,係又屌唔係又屌真係失民意
p有道理都要聽。
如果唔係係同你屌緊既廢佬有咩分別呀。
虛心學習,lum完都係覺得唔啱先再屌啦。
少少意見 唔啱請以論點以文會友

1. 唔好屌人 除非人屌得你好甘
喺街度有好多人望住 而香港人, like it or not,係和理非。要講道理 唔好講粗口 唔好一點就著曬。當然 人地打你 梗係要還手
見到警察唔好即屌 會影響觀感 用仇恨既眼神bear住即可

2. 集中五大訴求 尤其是警暴同獨立調查委員會
係呀 叫時代革命好熱血 但係 會好容易被spin去港獨 而香港人係 未.預.備.好,會被人帶風向。 而警暴同獨立調查委員會係社會majority既訴求 人地只係會blame政府唔回應 所以 請唔好比政府轉移視線 ok?

3. be water
唔好為做而做 要睇戰略意義 e.g. 圍分區警局做咩?!
同埋 比人圍 就走啦 要好似琴晚咁 不被捕

4. 唔好留喺同溫層
係呀同溫層好舒服 個個屌警察 但係其他人呢?!民意好重要 我地係抗爭者 唔係暴徒
推,依然有好多港豬犬儒淨係識得屌話阻佢返工,遇到呢d人大家唔好勞氣嘥時間同佢理論(因為呢班人只識係自己個平衡宇宙loop,聽唔入耳)。控制自己情緒唔好燥,ignore佢地,屌佢地都嘥氣。
你可以影響經濟,但要令班人講影響經濟係政府,唔係示威者。
但點做就靠呢d pr同細節位做好
Push!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞