林鄭講既野係我地要改善既位,要留心聽

2320 回覆
11447 Like 65 Dislike
而家我地既運動行到呢一步,有賴各位手足不停改善同進步。
而家去到樽頸位,應該點樣突破同保持自己優勢?係可以令我地更容易勝利。

1.要尊重唔罷工既人既自由
各位手足要明白,有d工係好難罷工。交通同醫護就係好例子。
雖然好多人話歸哂邊,但總有班垃圾中立同未取態,因為世界有灰色。
希望大家先禮後兵,先行感化,唔好講粗口,人地出手先出手。

2.好多市民受恐嚇
藍絲,白衫果d,同我打撚死佢。不過有好撚多支持我地既人,港豬同中立係唔明同唔識。唔好亂咁屌,先禮後兵可以先勸服,人地唔出手咪屌人。
你行行下街比人屌都燥底

3.做好自己,要同黑警唔同
呢點好緊要,我地周街兇人,周街咬人,你地同班黑警無分別,人民係分辦到你係對準政權定擾民,無人反對過你攻擊警局就係咁解。諗清楚自己做既野。

4.民意多好過少
我地做咁多野無人屌,仲支持我地,就係因為民意,做好公關,唔好犯錯,唔好無差別咬人。
警犬犯錯係警犬問題同我地既子彈,唔好自己做on9野流失民意

最後,大家去到呢刻可能覺後自己贏緊,個心雄左,好撚high,覺後自己做咩都岩,但係大家要保持謙虛,大膽行事對準班狗同政府班人既任何行動,你玩核彈我都不割𥱊。但唔好再覺後blackboc左就做乜都岩,唔好比呢個權力腐化自己,變成自己最憎既人。

記住我地係自由,民主既化身,要用呢d方法對待每個人,你要人行你果套,就要自己做出黎,唔係一言堂,唔係我地最憎既人,咁我地既抗爭本錢先會慢慢加大同做更多不同抗爭。
push
幫推
agree
Push
五大訴求 缺一不可
覺得我有錯,可以提出見解,唔好一句on9就完,大家都係為件事好
國旗唔玩,轉玩黨旗同維尼
Push
agger
幫推
幫推
文宣要繼續做
香港好野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞