(勸世) 危險的仇恨心態

637 回覆
2722 Like 66 Dislike
唔好日日都聽日見呀!D警察冇得休息,疲於奔命,好撚辛苦架
所以好希望香港人罷得成工
罷到一次就有可能罷第二次
雖然嚴格黎講 而家既罷工只係集體call sick
講得好
警察係政權一部份
好啱聽
咁樓主打算用乜野方法同政權鬥?
同外國建交?同中國傾數?
用軍事力量打壓政權?
香港人根本未準備好向呢個方向前進
仲維持緊衝擊社會既運動上面
認同,推!!
agger!
警察係政府既盾牌
邊有辦法對準政權而避開黑警?
除非你子彈識轉彎
所以今日紅隧個度做得靚
樂富杏林街永光堂開放咗比義士入
https://lih.kg/1402940
其實呢個係成個運動方向嘅隱憂
當我地集中以勇武嚟揭示警犬嘅醜陋
並且以此嚟動員社會支持呢場運動
雖然好處係我地團真係keep住左 輿論亦係我地上風
但缺點係整個運動嘅矛頭不知不覺側重左響警犬身上
我地呢排成日警惕、懷疑社會各界係咪想以成立獨立調查委員會結束場運動
但其實呢個係個運動側重點轉移至警察身上嘅自然結果
而呢樣野某程度上係對政府有利 淡化左其他深層問題
甚至從對家嘅動作去睇
似乎佢地都有意無意去一齊轉移視線
例如佢地幾次集會都係以撐警為主題
又例如犬隻協會出聲明多過啲官
張建宗出嚟講野個焦點都係講返犬隻問題多
送中、監控、信用制、普選 呢啲野已經慢慢淡出視野
但如果我地唔想一成立獨立調查委員會就一大堆人袋住先
其實呢個隱憂始終要解決
打漏左
第四句係好處係我地團*火真係keep住左
港共政府先係真垃圾
其實而家個運動變左日日同警察打交
咁我想問你點拆?

警察傷->唔鋸示威者->武力升溫->直至其中一方死
警察死->林鄭即刻係佢老母個閪出黎,屌尻我地,淺黃中立割/ 下一場示威,警方可以開真槍,因為你已經打死人

而無論係示威者定警察,我上面講咗同埋,
打死一個警察,佢地嘅屋企人都會屌尻我地
製造翻三個黑警,更何況佢地大多數係警察世家咁
到時,場面就收唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞