(勸世) 危險的仇恨心態

637 回覆
2722 Like 66 Dislike
yes 唔好忘記初心反送中
我希望聽日可以有個口號,可以有「香港政府,回應訴求」。

因為發覺好多盲毛係唔知港府係基本上完全無視任何訴求,只focus落「警察與示威者大戰」,從而引申為:「示威者搞到香港好亂。」有啲就唔記得咗個初衷,唔記得自己本身係要求撤回條例,淨係喺度「示威咪示威,和平啲唔好咩?」要發洩無所謂,但可唔可以喺發洩嘅時候都remind吓啲人,「政府完全無回應,只係無限譴責」。
罷!
前線手足
你同警察鬥氣,唔俾佢地清場?
點解唔同政府鬥氣?
報仇都贏L左先報啦
大把人要清算
agger 推
幫推 我錫曬你地 記住我地目的係要令班狗一次比一次難捉人
另外
[請廣傳] FORWARDED FROM TELEGRAM
朋友既朋友 警隊臨床心理學家指出唔少警察
長期聽到針對警察示威口號產生幻聽、躁鬱、最嚴重會患上抑鬱等

若示威者同警察距離非常近既時候, 利用群眾優勢
不要說「黑警,可恥」, 試著說「黑社會」,這種標籤化令警察內心會感自愧, 壓力倍僧, 行為自動檢點

進一步造成心理創傷口號,不要說「香港警察,知法犯法」
試著說「不畏懼、不徇私、不對他人懷惡意」此口號出自警察誓言, 當有人不斷叫出此口號,警察會回憶畢業既誓言,開始對自己身份認同產生懷疑同混淆, 精神疲乏, 有部份警察雙眼通紅、帶有淚光

終極核彈級口號, 有機會造成永久心理創傷, 相信好快用得「殺人兇手」 當事實真的發生,不論兇手有沒有殺人,身處同一個群體,都變成兇手,
不單面對極大壓力而崩塌, 伴隨的是恐懼、抑鬱, 更重要是這種負面情緒會災難性地爆發傳遍整個群體
我可以肯定講
夠人多係唔會出現 / 會同你講道理
我地人少佢地先會多,惡過你

你睇下狗宿舍果晚?
係咁叫你冷靜冷靜
點解呀?
佢地人少丫嘛

到佢地 backup 到左佢會叫你冷靜?

亦解釋到
當佢夠人,有 backup 既話你已經可以走,返屋企,完全唔洗諗點留
講完
五大訴求!
push
Push
佢話我地係曱甴,其實係一種讚美。你有冇見過任何一個地方啲曱甴可以被全滅?
唉 聽就好了
推!
警察係政府一部分

叫前線留力唔係未打先嗌輸
而係唔值得送頭
撚完狗就走,無人被捕
但又搞興啲狗
逼政府面對現實,回應訴求
先係大目的
推啊

推推推 唔割唔割死也不割 但大家坐埋一條船 互相提醒守護啊屌
垃圾降溫post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞