(勸世) 危險的仇恨心態

637 回覆
2722 Like 66 Dislike
港澳辦提曬水啦
佢要政府快D令場運動散水
我地係要繼續煩住佢,令佢唔散咁
中共頭痕,港共先會鬆口
冇最後一戰啊
Push
依家就係both唔到啊
我意思最主要係政府 其次係黑警
兩個都要屌
好似好多人都話黑警係政府最後一張牌 但係我又唔明 點解一定要將所有focus放晒係呢張牌度

即係好似打lol/dota 如果對家左右路冇晒野 得返中路全部人死守 咁點解仲一定要係中路同佢打? 點解唔係左右路搞佢令佢一定要回應?

黑警就係政府既中路 硬實力好強 事實上真打既話相信冇人會認真覺得示威者呢邊會羸到 但係我地仲有好多牌係手架! 尋晚公務員集會 星期一罷工 不合作運動 呢d都係政府唔能夠出動黑警解決既戰線

既然話要be water 咁除左要增加戰線之外 我地又有冇諗過係適當既時候應該削減一d不必要又高危又大犠牲既戰線呢?
要贏唔係剩係靠武力
黑警係高防高攻
不過佢地既速度同耐力其實都唔高
每次佈防同等指示都要用好多時間
full gear加埋防火衣係宜家既天氣頂到幾耐
人多勢眾更加可笑 俾你出盡哂咪四萬
求其一次集會都多過佢啦
當你戰線擴得夠大
佢佈防佈唔切
政府同國企咁多野係香港
到時你鍾意攻邊度就邊度啦
五大訴求!!!
這是長期戰, 要堅持, 保存實力, 大家加油

唔好因一兩日抗爭就消耗晒自己
爭咩溝埋做軍政府咪得囉
【明日之後】話你知呢場抗爭失敗之後既香港,到底會變成點
https://lih.kg/1383919
係咪唔記得左黑警都係政府既一部份
更加係政府唯一既防線
搞掂左黑警之後既政府
就好似一個無人守既堡壘一樣
除非佢出老解啦
諗多左啦
黑警開BUG告唔入 又高防高傷害
仲要 人多勢眾 仲點同佢玩啦呀
攻城 見個城難攻 通常都會SKIP啦
仲有咁多關你打
要贏唔係剩係靠武力
黑警係高防高攻
求其一次集會都多過佢啦
當你戰線擴得夠大
佢佈防佈唔切
政府同國企咁多野係香港

但係大家依家心態仲係守到
根本冇打算攻咁
進化都要慢慢黎啦
其實我主要都係想大家保有用之身
唔好咁執著係硬碰硬到
而大家個種想硬碰硬而留守嘅情況
都有種鬥氣feel
推。
對黑警最大報仇唔係要整傷佢, 咁樣只會令佢拎光環
係要迫林奠親手將佢地當condom棄置
所以唔應該話要將矛頭直返政府
黑警根本就係政府
你就算講都應該係講應該點做
其實7.1立法會 7.21中聯辦都係表示大家有攻既決心
只係每次遊行好集會好都無目標
我要講下我嘅立場先啦
打落單 OK
硬碰硬 NO
重防仍然去 NO
為咗同黑警鬥氣而留守 NO
類似說話「我要留到最後,佢拉我都唔走」「點解佢地人少,我都要走」(因為通常呢D人都係會留到包抄先走咁,但路已經死曬,無路可退)
係咪唔記得左黑警都係政府既一部份
更加係政府唯一既防線
搞掂左黑警之後既政府
就好似一個無人守既堡壘一樣
除非佢出老解啦
諗多左啦
黑警開BUG告唔入 又高防高傷害
仲要 人多勢眾 仲點同佢玩啦呀
攻城 見個城難攻 通常都會SKIP啦
仲有咁多關你打
要贏唔係剩係靠武力
黑警係高防高攻
求其一次集會都多過佢啦
當你戰線擴得夠大
佢佈防佈唔切
政府同國企咁多野係香港

但係大家依家心態仲係守到
根本冇打算攻咁
進化都要慢慢黎啦
所以唔應該話要將矛頭直返政府
黑警根本就係政府
你就算講都應該係講應該點做
其實7.1立法會 7.21中聯辦都係表示大家有攻既決心
只係每次遊行好集會好都無目標

但係唔係啊
好多人未有軍政府嘅觀念
我老母仲係度講話政府唔出黎回應
加上依家呢種情況只係中共默許下,警方澎脹嘅結果
加上
鄧炳強可唔可以出黎撤回先
最終個話事權同話語個個有效力其實仲係林鄭到
屌,警方講野都唔會上國際新聞啦
林鄭就得
點解公務員出聲政府係咁出聲
因為呢個行為係直接打擊緊政府管治
直接針緊政府
Push
已經唔係講軍政府
香港警務處從來都係政府既一部份
唔應該分開黎講
至於點解針對佢地因為黑警係政府既前線
軍政府

你睇連張建宗都管唔到呀
推呀
見到黃大仙街坊硬食tear gas好心up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞