JoJo的奇妙冒險 綜合討論 (9) 你永遠到達不了1001的真實!

990 回覆
19 Like 1 Dislike
其實黃鎮嘅能力好似普通GE嘅精神加速
不過強化到變咗你以為做咗嘅野其實無做過
老闆下一個死法就係不斷俾人錫春袋錫到死
沒有結束就是結束!
不要再錫我春袋呀呀呀
諗起都覺得痴線
RERORERORERORERORERORERO
這是說謊的味道!
Iggy
又幾似第一次打布布個陣
二個(三個?吉良都可以計埋)鎮魂曲能力都係關精神/靈魂事
銀鎮調換精神
黃鎮將精神同肉體分隔開令人行動唔到(因為出得一次所以個能力無一個好清晰嘅解釋)
Bite the Dust將靈魂送返過去

不過去咗新世界 再深究都無用

冇錯,所以先叫鎮魂曲
其實黃金體驗招生物反擊=全作最bug最屈
話知你咩紫煙, 派隻青蛙埋去紫煙到, fugo就會反傷死
boss打完隊長缺鐵走去食青蛙,
初時仲以為會唔會係@@@派黎上山巡邏(配合飛機仔1齊行動)
如果真係派上黎, 咁boss咬落去果刻就會反傷死

其實係咩原因點解唔再用呢招?
同波紋1樣?(第3部開始玩失縱, lisalisa同果班波紋大師/學堂變成笑話般既存在)
我諗純粹係好難寫得好睇啫
波紋係編輯話過時要轉
波紋無咩野好寫 反而替身好易搞
波紋好屈wo,
強化身體、青春常駐、+自癒力、有得出自然系招式、催眠d人etc
話就話剋吸血鬼, 但對象唔係吸血鬼, 識波紋都必定係極大優勢
mix埋stand1齊用咁咪仲多野發揮
重點係個人特色同變化
替身係反映一個人嘅性格
唔同性格唔同能力 限制好多 但變化同特色多好多
除咗Dio同阿承啦

波紋你都無咁大變化
大喬嗰時都玩到去好盡啦 又高熱 又青綠波紋
西撒佢地加埋道具先玩到多少少變化
好靠有良好導體傳遞波紋先做啲效果出黎
而空氣唔係 你又用唔到波紋噴火 噴水
或者其他形式攻擊
成班肌肉佬用拳頭打黎打去 已經有北斗 筋肉人嗰啲係度
無乜特色

而替身真係創作空間大好多 成個意念都好創新先啦

雖然傑洛粒波都已經玩到誇張
個人見解:同giogio講既覺悟,布布升天講既幸福好似係兩回事黎
個人覺得係差唔多 覺悟者恆幸福應該係指對自己使命覺悟
只不過神父諗埋一邊理解錯 同埋係個偽善者
反而布布係附諸實行 真真正正咁覺醒
睇番上面個頁漫畫,睇到尾二個句先明神父講乜
唔知係咪以前hea住睇part 6,唔記得左講過呢句
如果呢句都冇印象 你應該都幾hea住嚟睇
呢part最有劇情 睇住俾人迫到埋牆角神父先講
大大力錫佢春袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞