JoJo的奇妙冒險 綜合討論 (9) 你永遠到達不了1001的真實!

990 回覆
19 Like 1 Dislike
Lucca 2019 現場作品

荒木老妖飛呂彥(59歲)
柱男
究極生物都敵唔過髮線後移
其實唔係差嘅 中間啲打鬥同埋仗世文同吉良條線幾感動
只係條主線真係好模糊 我到依家都唔知院長其實係咪已經算係final boss
石之海幾時有動畫
睇完黃金之風好空虛
起碼都要等到下年年中先會公佈
不過我覺得睇完stone ocean個人會仲空虛
係,jo世界分靈魂 肉體攻擊
金鎮既能力係令被攻擊者嘅靈魂進入永遠既循環(類似火影嘅伊邪那美,不過係冇出口個隻)
4ball冇咁快啦,有排都未完
唔會一直loop敗者,金鎮嘅能力超越時空間同靈魂
如果只計前6部(舊世界),佢係最勁
但如果計埋7部(8未完唔討論)就唔係,喬丹目前打咩都係秒殺
*喬尼
Jo系家譜改寫,仗助變左仗世文,然後同吉良合體變左定助(8部)
Gio未有交代
避唔到
神父嘅能力其實加速整個宇宙嘅時間達到極限後,令全生物進入一個全新嘅平行時空,佢喺舊世界清洗左jo太一行人斬斷左dio被殺死同埋jo一族與dio之間嘅因果,所以新世界入面舊嘅jo不復存在,而因為jo倫佢地嘅肉體比神父殺左,所以佢地嘅靈魂無法承受made in Heaven嘅因果而無法進入新世界,由於整個jo族嘅歷史被改寫,有jo肉統嘅人同佢地相關亦因此喺新世界被完全改變。
死淨種安波里歐比jo倫救左,得以承接因果而倖存,比神父追殺嘅時候,因為世界只係重整所以佢同神父以同舊世界一樣嘅事實發展追逐,而jo倫比佢天氣預報嘅替身隻碟
成為左新世界嘅X factor,令安波里歐斬斷左命運嘅枷鎖,先成功反cup神父。
有冇人下年去jojo原畫展
我第一次去 但如果到會場買飛會唔會好難買?
我都想去JOJO畫展
我上次去係一早買定
不過而家開開埋埋咁多場walk-in應該ok掛
因為我見上lawson tickets買要用日本電話
所以要walk in碰下運氣
日本電話?係咪填個人資料果d?
我求其填酒店電話咋
不過訂完之後要幾日內去Lawson比錢果下煩
咁我到時再試下訂唔訂到
荒木飛呂彥計劃緊最合適Jojo 系列既最終結局
睇黎佢要開始轉換身份了

點解我覺得時間好似快左?
lawson有紅色機可以買飛
信用卡定現金?
現金 上次都係去到大阪先買
感謝分享 咁我可以安心去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞