[LingU]嶺南大學討論區(2)繼續世界大戰

1001 回覆
9 Like 2 Dislike

感覺好似好耐但計返時間其實又唔係太耐,個天幕起之前畢業,到依家都未見過個天幕係乜野樣

個天幕真係唔知起黎做咩撚
雨又擋唔到陽光又遮唔到

仲有部垃圾電視
好似用左幾百萬起

一到夜晚就俾佢「殘」住晒

冇計啦
成個大學官僚體制就係咁
其實翻新d地板都係冇用 但咪又照做
利申 曾經ff過部大電視用黎睇歐聯

正呀喂!學生會做嘢ok?

有諗過直播香港對中國,最尾搞唔切。
依家呢個時勢仲靠學生會嘅,不如靠自己。

天幕/永安攪con day都嫌你嘈,會比你深夜睇歐聯?

雨又擋唔到陽光又遮唔到

仲有部垃圾電視
好似用左幾百萬起

冇計啦
成個大學官僚體制就係咁

9up下姐⋯
面對現實啦

仲有部垃圾電視
好似用左幾百萬起

冇計啦
成個大學官僚體制就係咁

9up下姐⋯
面對現實啦

乖乖地接受博雅教育啦
仲ff睇歐聯
LM
有冇啲傻鳩做電話訪問

利申 傻鳩
做過1期唔做
太伏

傻鳩揮手
$45/hr
幾爽幾hea

但最近特首選舉個訪問好可疑
問佢咩機構委託我地
佢話為左保持中立唔講得

如果係李彭廣做你都預左偏偏地建制

李彭廣都建制?
佢成日屌班保皇狗無腦

算建制架
好耐以前反高鐵果期
咪做左個民調出黎話有7成人支持起高鐵
跟住比人貼佢份問卷啲問題係民主牆屌
同埋佢幫過智經做野架
智經係一直比人話係以前貪曾個御用智囊

嘩睇黎你係好耐以前既老鬼

感覺好似好耐但計返時間其實又唔係太耐,個天幕起之前畢業,到依家都未見過個天幕係乜野樣

雨又擋唔到陽光又遮唔到

甘未巧似梨甘冇用

如果係李彭廣做你都預左偏偏地建制

李彭廣都建制?
佢成日屌班保皇狗無腦

算建制架
好耐以前反高鐵果期
同埋佢幫過智經做野架

雨又擋唔到陽光又遮唔到

甘未巧似梨甘冇用

溫書啦辣殺
樓主今年grad
樓主今年grad

Yes

李彭廣都建制?
佢成日屌班保皇狗無腦

算建制架
好耐以前反高鐵果期
同埋佢幫過智經做野架

雨又擋唔到陽光又遮唔到

甘未巧似梨甘冇用

溫書啦辣殺

算建制架
好耐以前反高鐵果期
同埋佢幫過智經做野架

雨又擋唔到陽光又遮唔到

甘未巧似梨甘冇用

溫書啦辣殺

堯囝就好啦唔洗溫mid term
有冇late drop經驗分享

Drop咩科
好凍
上年dse19分入唔到嶺南 唔開心左一陣
利申: A1 LU Social Sciences

咁而家讀緊咩

咁而家讀緊咩

恒管

咁而家讀緊咩

恒管

覺得點

咁而家讀緊咩

恒管

覺得點

如果我話想tran黎LU係咪好on9
有冇late drop經驗分享

Drop咩科

cluster
send email 問佢話過左三分一唔drop得

咁而家讀緊咩

恒管

覺得點

邊間都好過lu啦

咁而家讀緊咩

恒管

覺得點

邊間都好過lu啦

收皮啦嶺南係亞洲Top 10既博雅大學

咁而家讀緊咩

恒管

覺得點

唔知恆管點啦,但如果想tran就快啲準備喇
嗱嗱聲問多啲資料唔好晒咗啲時間

咁而家讀緊咩

恒管

覺得點

恒管多女女喎

咁而家讀緊咩

恒管

覺得點

恒管多女女喎

halo Moto
國際高等教育研究機構Quacquarelli Symonds(QS)公布今年亞洲大學排名,本港7間大學打入排名榜,其中4間排首10位。

本港大學中排名最高的是位居次席的香港大學,僅次於榜首的新加坡國立大學;其次是排名第4的科技大學。另外,城市大學排名由去年第9位上升至今年排名第7,首次在大學排名超越今年排第8的中文大學。

另外上榜的本地大學還包括理工大學(29位)、浸會大學(64位)和 嶺南大學(109位)。

內地大學方面,今年清華大學排名大幅上升,由去年第11位躍升6級至今年第5位;北京大學排名下跌2級至第9位。

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/25935/QS%E4%BA%9E%E6%B4%B2%E5%A4%A7%E5%AD%B8%E6%8E%92%E5%90%8D-%E6%B8%AF%E5%A4%A7%E7%BA%8C%E5%B1%85%E7%AC%AC%E4%BA%8C-%E5%9F%8E%E5%A4%A7%E6%8E%92%E5%90%8D%E9%A6%96%E6%AC%A1%E8%B6%85%E8%B6%8A%E4%B8%AD%E5%A4%A7

漢仔好波

咁而家讀緊咩

恒管

覺得點

恒管多女女喎

已經apply左
毒男唔識social有冇女都唔關我事 但無可否認恒管有啲女係幾高質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞