[A/I] 新GAME World Cross Saga繁中版-馭時之輪[2]

430 回覆
6 Like 0 Dislike

下載LINK: http://hyperurl.co/xkjjk2

前言
日版(World Cross Saga)上年3月出,當時已經有唔少巴打玩過,不過由於多日文嘅關係令到不少巴打棄咗GAME,台版開服緊係拿拿聲想搵人一齊玩,話哂同聲同氣有得討論係好玩好多!依家已經開咗3個公會,歡迎大家加入我地呢個大家庭!

特色
1. 呢隻GAME有主線、共鬥同PVP,滿足哂你3個願望!
2. 可以玩唔同隊伍組合,例如: 速攻隊、血防隊、狀態異常、回避隊等等
3. 對戰果時帶5個人上場,3個正選2個後備,一開波會根據角色「速度」去決定排位,同時會有6個格,藍格係Buff紅格係Debuff & 綠格係回復。新手記得盡量唔好踩紅格就得,然後如果你有隻好高攻嘅角色比人打死,可以用「時間回溯」CUT對方技!呢個就係最正嘅地方,部署得好可以以小勝大or反敗為勝!

主畫面~ D人設都幾靚

戰鬥時畫面,可以見到有buff嘅格仔

CUT技果下

新手教學

1. 新手教學完成後會單抽1次,最好是刷出5星角色。

2. 盡快打石抽72小時10連保底

3a. 先打《上線紀念-雅典娜物語》 (打完總共送50石)

3b 競技場一有BP就打,入到去投降就得 (每打1條友送5粒石,總共送150石)
*記得將主要角色入隊,打石順手提升熟練度

3c. 直接打主線快推 (主線送最多石,初期打體力用唔哂)

3d. 任務獎勵 (不斷打主線打競技場有唔同獎勵,包括素材同石)

4. 夠250石就可以抽保底POOL,抽完可以睇下角色評價同埋角色技能再決定要重刷定係開局 或者 POST出黎比我地幫你睇

5. 將主線「古代之門」及「魔界之門」刷完後,將擁有的「體力」星石合石,將1級或2級石合至3級後,到成就領取「幸運」石

6. 清主線、刷進化素材及每日物語時將「幸運」石裝在後排角色,將「攻擊石」合石後裝在前排角色。

*每隻5星都有佢嘅特長,只係紅框框住果D係比較主流同易配合嘅角。

*日版角色評價from game8

Q&A

1. 點解我打極競技場都輸?

a. 請按以下步驟思考:

角色lv MAX未? > 請刷【經驗&礦石之門】或抽中相同角色拎突破石突破MAX LV
角色進化咗未? > 請刷進化素材關
星石合咗未? > 去合石 (詳見星石篇)
武器升咗未? > 去升武器等級
武器進化咗未? > 刷共鬥拎進化素材
武器裝咗技能未? > 刷共鬥拎技能素材
(武器可以升咗lv先,武器進化及技能慢慢搞)

幾時先要搞上面堆野?當你連輸幾鋪競技場果時就要啦!

b. 前後排配搭

競技場每一回合可以換一個人,包括第一回合。如果你有隻輸出好大力,但速度排緊尾2,你覺得人地會唔會針住你呢隻黎打?如果你將呢個角色換咗隻盾/回避角出黎,咁你就可以消耗咗人地一招技。

通常換人都係呢幾樣:
> 快角換隻又痛又大力嘅角色
> 慢角換隻盾或回避
> 換隻識幫其他角擋技嘅角色出黎

c. CUT技

競技場只能夠CUT一次技,請小心運用。除非你隻野要死或好多隻角色比人打到變異常狀態先好用。比人打死嘅時候個境頭會係出技前移一移,咁你就會提前知道將會有隻角色比打死。
2. 星石篇

a. 係邊刷?
> 睇下「每日物語」有冇你想要刷嘅屬性石副本,刷副本時最好刷到3星石,因為3星先出到高副屬
> 好似下面張圖,係主線關卡見到掉落物有你想要嘅石,可以重覆刷幾次拎黎合住先

b. 我啲角色插咩星石好?
> 輸出角色: 速度及攻擊各一半
> 盾/防角: 體力及防禦各一半
> 回避角: 回避+攻擊+速度

c. 星石強化點搞好?
>攻、防、速
1級主屬最高:7
2級主屬最高:10
3級主屬最高:13
4級主屬最高:16
5級主屬最高:19

>體力
1級主屬最高:14
2級主屬最高:20
3級主屬最高:26
4級主屬最高:32
5級主屬最高:38

附屬最高
體力:10
攻擊:9
防禦:9
速度:7

用主屬最高果粒石,再選擇兩粒次級石去合,因為佢計最高果粒,如果你將5,6,6合埋一齊,佢就2級主屬就只會係9。如果你唔理副屬淨係想鳩合咗先,請最盡合到4星,因為到時升到5星想洗副屬要多2粒5星石,那有咁多石你老母!

*一開始新手教學主角粒二級攻石主屬係13,記得唔好賣咗佢

其實插石無話一定要咁插,有人將盾角插攻石搏你唔打佢,然之後佢一野KO你隻輸出角都唔奇,最重要你認真打幾場競技場知道自己角色優、弱點再試下插唔同石有咩效果。

3. 銀幣投資落邊到好?
初期銀幣主要升級交換星石LV5、體力LV10、時空交錯LV4、武器改造LV3、道具調合LV1,道具尋寶LV3,然後主力角色用的武器LV3
*以上平均地升,最後可以按自己的需求再升級

4. 封測獎章點拎 ?

其實打咁大篇都係想乞下連登仔一齊玩

下載LINK: http://hyperurl.co/xkjjk2

新帖留名
有無公會收人

有無公會收人

同問
lm
本身換暗槍 依家中左5星爪又想換光雀做坦

我5星武冇人用到...屌

我有呀 光狼..但光狼勁廢

我有呀 光狼..但光狼勁廢

光狼已經比我收埋左
拎左4星玩

我應唔應該重刷?

我應唔應該重刷?

抽哂保底 ?

我應唔應該重刷?

抽哂保底 ?

抽哂兩次

我應唔應該重刷?

抽哂保底 ?

抽哂兩次

中左同一隻?

我應唔應該重刷?

抽哂保底 ?

抽哂兩次

中左同一隻?

唔係貞德同龍咩?
新手加左HKG III
角色名: 和也
[im]https://na.cx/i/Do6w7Q3.jpg[/img]
我應唔應該重刷?

抽哂保底 ?

抽哂兩次

中左同一隻?

唔係貞德同龍咩?

貞德同隻雀
[im]https://na.cx/i/Do6w7Q3.jpg[/img]
我應唔應該重刷?

抽哂保底 ?

抽哂兩次

中左同一隻?

唔係貞德同龍咩?

貞德同隻雀

首抽?
幾時先刷好D石

我應唔應該重刷?

抽哂保底 ?

抽哂兩次

中左同一隻?

唔係貞德同龍咩?

我覺得一般,唔介意可重刷

我應唔應該重刷?

抽哂保底 ?

抽哂兩次

中左同一隻?

唔係貞德同龍咩?

我覺得一般,唔介意可重刷

唔好好似我咁
拎住光狼貞德打到4000石先後悔..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞