其實警察唔會贏

393 回覆
3818 Like 22 Dislike
説得好
輸緊10粒 要比心機追和
其實要做文宣,在8月廣傳,我們不要用欺凌,點做義士自己決定,不做朋友不是罪,對D未進化學生,這樣是最和平做法!
大家而家唔撚理你有冇不反對知書了,亦唔怕你tear gas
老毛教落農民夠多一人一拳打死你啦
[生不如死,慘過死]請支持元朗牛牛,警察狗狗絕育計劃
https://lih.kg/1356978
Push
光復香港 時代革命
子女誇咗啲
有朋友老豆係狗
佢每次都會陪我發夢
佢做物資 我上前線

不過嗰啲撐警嘅
唔止要無視 我就主張欺凌嘅
同意!大家一齊堅持!
面對黑警同黑警家人, 一定要用合法非道德既方法令佢地生活變得孤立同難堪
反cup 一次就會大勝
問題係要討論點反cup
同用咩手段同方法反cup
push
光復香港 時代革命
光後香港 時代革命
其實結果黑警點都唔會有好下場

黑警權力繼續大,市民既反擊都只會繼續大
到政府完全無能為力管治,解放軍出黎只係鎮壓市民咩?一定唔會放過有兵權既警隊

另一方面政府跪低,有可能放過警隊咩?佢肯市民都唔會肯

所以先話黑警on9 加短視,佢地真係當自己係神,乜都岩
但其實佢地由始至終都係condom, 用完即棄
連中產師奶落街都要爆seed屌鳩警察
就知邊邊都贏
美國打伊拉克死百幾二百人,駐軍死幾千人。
本身過左尋晚 個人好頹
睇完覺得仲有希望 多謝
//面對「突破道德底線」的執法者,自然就會產生「突破道德底線」的復仇者。而沒有道德底線的復仇者,是遠超你想像中的恐怖。//
呢句真,最恐怖

我建議大家睇呢篇,同今日香港嘅情況好似。警察會不擇手段去贏,我哋要諗點應對

https://aukalun.blogspot.com/2019/07/blog-post_26.html?spref=fb&fbclid=IwAR3sHUCybTBtMocjHXjq6x9aHnJ1L1AyVDQyU4caD3S5LwnewZUasjjc04k&m=1

節錄如下
1968年學生運動浪潮,捲席全球,墨西哥城的抗爭運動起源於一件小事,當年兩間大學學生打鬥,警察殘暴鎮壓,激起大學生怒火,連續多月抗議,轉而要求變革。巧合的是,1968墨西哥奧運即將舉行,對政府而言,那是數十年一遇的威風時刻,全球目光注視,豈容得下學生們偷取光環?1968年10月2日,距離墨西城奧運開幕禮只有十天,政府想控制場面,解決問題,但學生大致和平示威,苦無籍口鎮壓。再說,要警察開槍,無差別殺人,縱使墨西哥警察不算高尚,但警民總算同根生,正常警察亦不容易如此下手殺人。

究竟是誰開的第一槍?

懸案揭盅。解密檔案顯示,躲在住宅大樓內的人,有內政部指揮中心,有秘密警察,有非正規武裝組織「總統衛隊」,架設了自動步槍,是他們開的第一槍。

這些非正規部隊開的第一槍,目標竟然不是群眾,而是射向防線中的警察,目的乃挑起警察怒火。

劇本寫得很好,警察不再猶豫,一場屠殺開始。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞