[Switch] 火焰之紋章 | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (3) | 劇透請用多重引用

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
弓手初期好少一隊咁出,多數一隊混一個
法師就見過成隊都係,用個高魔防天馬放心好多。
不過能力值都係睇個人多過職嘅
龍騎Ingrid都未至於會怕魔
利申啱啱先轉
有,解咗任就有
想問呢係咪每成功考到一個兵種都會有加成?
姐係我地應該淨係揀一個兵種就升佢,定比條友考曬全部佢可以考到嘅試??

Btw 上級考試證係點拎?
唔該巴打

點解我玩到12月
係學校已經有得買
我相信個加成只係將角色能力拉到去職業嘅基礎值

舉個例,Ingrid本身只有15力,即將要升做上級龍騎
而上級龍騎嘅base係18力,咁轉職果下Ingrid嘅力就會拉到18
呢個亦都係Ingrid轉龍騎能夠大幅提升戰力嘅原因

再例如Felix最上級要升做Mortal Savant,佢嘅魔力都會最少升到17
不過個人覺得呢個轉法只係貪佢夠奇特

有玩過echoes嘅應該好易理解到呢個系統
如果之前 剩係拎得一個闇魔法轉職章, 5年後係唔係冇得再拎??

派一打俾你
係咁re set去睇12月25日唔同人嘅對話
都係白毛最好
咁姐係學院篇內都冇得用到上級職業?
Oh 唔怪得有時轉職唔見佢冇能力調整啦
啱啱過左 都幾難打 我主力行大路一路打一路殺(冇用火把) 最難係打王果時我冇清森林d怪 比佢地突然集火殺 要sl幾次換位分傷害先過
竟然 我一開波隻奶行左入森林個位 開頭隻王唔識郁 附近又冇怪出嚟打我 等到主力到齊就2rd殺左王
想問7月隻死神騎唔打以後仲有無機會攞個證?
唔散步少左好多樂趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞