[遍地開花]廉政公署職員有嘢講

495 回覆
4210 Like 39 Dislike
唔係想打擊你嗰friend
但係ICAC自689之後唔係癈撚咗咩?

前排真係貪污嗰個前HKEX唔知乜鳩都要退左落嚟先高調拉人
不受傷
不被捕
一個都不能少
你唔講我都唔記得咗香港有icac
食屎啦廉你老母
冇人識你啦依家
點樣入到icac
salute
等你地好耐
Push
光復香港 時代革命
9C.警察福利基金由甚麼集成
警察福利基金由下述款項集成 ——
(a)就以下服務獲支付的所有費用:處長根據第66條選派警務人員執行的特別服務,或根據《香港輔助警隊條例》(第233章)第18條遣派輔警人員提供的服務; (由2002年第14號第3條修訂)
(b)捐予該基金的任何捐款;
(c)(如有根據第39F條設立警察職員購物計劃的話)來自在該計劃之下進行的交易的得益;
(d)出售紀念品的得益,以及來自處置為該基金的目的而持有的其他財產的得益;
(e)出租為該基金的目的而持有的度假處所或康樂設施所收取的所有款項;
(f)從處長或其代表為該基金的目的而舉辦的社交、教育及康樂活動中收取的所有費用;
(g)因將該基金投資而得的款項;
(h)作為自該基金借出的貸款的利息而累算產生的款項;
(i)根據行政長官為施行《防止賄賂條例》(第201章)第3條而不時頒布的公告,被飭令以撥付該基金的方式處置的金錢饋贈; (由2005年第10號第215條修訂;由2012年第26號第45條修訂)
(j)由立法會批撥予該基金的任何款項;
(k)於緊接《1999年紀律部隊福利基金法例(修訂)條例》(1999年第58號)附表2生效前在該基金中持有的款項,以及於緊接該附表生效前可為該基金追討的、並於該附表生效後才撥付該基金或為該基金討回的款項;
(l)來自任何其他合法來源而撥付或須撥付而記入該基金的貸項下的款項。

Thank you
多謝你哋表態支持,還香港人一個公道靠晒你哋。
估唔到香港倒退到70年代,警黑勾結橫行,個心真係好痛,兩代人,用咗幾十年建立一個美好香港,一夜間完全消失。
順便問吓ICAC係咪執咗?
幾耐冇做野?
ICAC重運作緊
你叫佢答icac係咪名存實亡就得
幾時到監警會職員有野講
每次遊行,我朋友都有出來遊行,係真黃絲
唔好話大家,我自己對icac都係好不滿
689 5000萬點解唔查?眾多官商勾結、賣地套丁又唔查
無奈地,查咩案,唔到佢話事
唔信嘅,我理解,我亦無證據去證明
點解ICAC 由頭到尾都失蹤?警狗收咁多$都冇可疑?

唔係依個po我都唔記得左ICAC
屌你老味咩!

拉人啦!仲係到有嘢講!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞