[遍地開花]廉政公署職員有嘢講

495 回覆
4210 Like 39 Dislike
想問icac係咪由689 年代到依家都比大陸攪緊
點解警察可以收捐款都無事唔洗比人查?
身不由己
I Can Accept Corruption
下原來仲未執?????
ICAC收左皮好耐啦
走甩個689唔好走甩埋鄭若驊同班黑警
香港,原來有ICAC
廉政公署係我心目中仲係好撚型的,就算得你一個出證,我都會支持,多謝你。
我了解icac少少嘢,如果有講錯,麻煩指出

首先,icac查咩人查咩案,唔到佢自己話事。
第二,假設真係查緊某單案,icac亦唔會公佈,亦唔會承認。只有去到最後階段先會公開,即係報紙公佈嘅某某人被icac起訴等等

所以,假設icac現階段已經對黑警/警黑合作等進行調查的話,亦唔係同市民講
係就做野啦,打下文有咩用,能力越大,責任越大
多得林鄭撩曬啲污糟嘢出嚟, 赤赤裸裸咁畀我哋市民睇得一清二楚, 咁多年你哋廉署做過啲乜嘢? 寫篇文出嚟除咗打飛機之外仲有乜嘢用? 唔該你哋做嘢!
多謝你地出黎發聲
不過香港人應該好撚難原諒你地班幫兇
ICAC 執柒咗佢啦

梁振英UGL5000萬單嘢都未同你哋算帳
得你一個有d傷心
雖然你哋越嚟越廢
但都幫你推一推!
呢單我知嘅不多,但朋友話當時icac士氣好低落
其他嘅就無再講
雙普選
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞