[遍地開花]廉政公署職員有嘢講

495 回覆
4210 Like 39 Dislike
原來仲有呢個部門?
你肯表態我非常尊重你 但你個部門好似唔見有咩作為?係咪已經有名無實?
如果係有用
唔好話果一千萬五千萬
沙中綫都無一個公職人員有事
icac慳d啦
曾蔭權許仕仁新鴻基,得罪共產黨呀
政治工具黎同狗無分別
其實睇返689炒一姐事件之前,雖然係直屬特首,但相對獨立好多,關係似 政府同港台
但689之後,icac已經等於半個cctvb,你話可以點做
雖然暫時得你一個,但我信你地入面仲有好人
ICAC都有 真係要回一回 各位巴打努力查案 跟本個個心中對社會都有一份關心同一份衝動 好想幫助呢個城市同下一代 只不過因為份工同要照顧家庭先避迫或避談 而家一句可以係連登說出 大家都想講 全賴有你 熱我心窩 多謝啊
多謝你

咁姐係ICAC會唔會做嘢
狂推
點解得一個
朋友答:「就算準備查/查緊,都唔可以講,大家明架」

icac有保密協議,所以有冇查?幾時查?點解唔查?佢哋係唔會答你。

收到舉報,無論真名定匿名,都會受理,但至於幾時開file查,呢個我就唔清楚啦。我朋友亦唔會講。
push
有啲咁既藍屍同事真係好辛苦
而家icac係咪冇牙㗎喇?

有冇話查查吓黑警,或任何公職,但突然間畀人叫停唔畀再追
乜而家仲有廉署架咩
https://www.facebook.com/1683158261943216/posts/2393887137536988?s=1220046607&v=e&sfns=mo

班支那狗大陸學生幾乎將人類智慧文明推到最低處
一查就送中
Icac都係向特首負責
“一名”,完。

算吧喇,老廉依家都變成比當權者做打擊對頭嘅部門,都唔奢求你哋好過警犬幾多。
支持, 但乜真係有依個部門??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞