[遍地開花]廉政公署職員有嘢講

495 回覆
4210 Like 39 Dislike
乜仲有ICAC 咩? 唔係已經由當年689廢左啦咩????
垃圾 icac
公務員行為失當搞咁耐都搞唔到
咁撚多貪污又做唔到
有冇手足無啦啦辭職/失蹤
好波
push
許仕仁?
咁開得file未
好撚重要警世文!唔該幫手推啊!!推咗成粒鐘都上唔到熱門....

【唔想輸嘅入嚟幫手置頂】如何避免被人鳩帶風向+攻破白色恐怖
https://lih.kg/1361315
杯你阿頭未?ICAC名存實亡
但都多謝你發聲
調查主任仲唔快d 調查下李漢文有冇收利益

新聞成日話黑警收唔同組織既捐款,icac理唔理
其實icac先天要直接隸屬全香港最大嗰個,呢樣野已經等於廢左武功(尤其97年後,莫講話呢幾年)。你要佢地做到巴打們預期既野,幾乎等於整個機構向林鄭aka老共反面,現實上可能性應該低過零
1.全面撤回逃犯條例
2.撤銷暴動定性
3.釋放被捕義士並承諾永不追究
4.全面實行雙普選
5.成立獨立調查委員會追究黑警責任(包括警黑勾結元朗恐襲)

光復香港,時代革命
想問下警察收左筆捐款告唔告得?
唔係政府部門唔可以亂收人地送既野嫁咩??
“警察福利基金按照香港法例第 232 章《警隊條例》 第 39 條設立,而該項規定列明基金的宗旨。香港法例第 232C 章《警隊(福利基金)規例》規管基金的管理事宜。”

黑警照收係仆街,但用福利基金收真係冇犯法
ICAC紅哂啦
其實既然咁多市民支持,你地必須要諗清楚每一步棋點行先最好,對方有大量軍師丶指揮,唔好令大家呢兩個月心機白費

我們是一群八十後的朋友
做咗野先再開po啦
ICAC 你地幾時做野
你地都有責任監察班黑警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞