石鏡泉道歉喎

741 回覆
15 Like 3167 Dislike
屌你老母做黑社會軍師咁撚威做乜笠水? 嗰日你明明賴閪賴得好過癮格,依家賴完又驚生花柳呀?
道你老母.
屌你啦
我停買所有報紙雜誌
撤回
垃圾全
佢唔配個 sir 字

-----

一、以群眾鬥群眾,內耗消耗民意,
引起眾多火頭,燃起多條戰綫,力圖模糊最初目標
大家要諗諗點拆

或者好似另外一啲巴絲講,
陰謀論諗,可能借無差別攻擊事件自製亂象,繼而自己修補亂象,
繼而挽回民望

二、另外大家可以 brainstorm 下:dress code 以顏色區分是否繼續可行?
如果著 smart casual 恤衫返工裝,
人人都係打工仔,人人都係 water
到時打,打打工仔,打平民?

三、除 TVB 有免費 24 小時電視新聞頻道外,
ViuTV 同奇妙電視應該要同樣加開免費 24 小時電視新聞頻道,
本身兩台已有班底,只須加開頻道即可
甚至可考慮全港首創本地 24 小時英語新聞頻道
RTHK 31 亦要加強推廣自身頻道

同溫層講,大家都識得睇其他新聞,
但須知道好多酒樓、食肆冇嘢好播,咪播 TVB 新聞,
上年紀一輩只識打開對眼就睇

四、同樣唔可以忽視就係境外酒店電視落地
大家打開酒店電視,睇香港嘅頻道,只會搵到 TVB,得 TVB 落到地,
呢方面要大家諗諗(外地人士第一觀感)
唔係石sir 係石屎先岩
星期六講完既野,星期日即刻有人做,相當有嫌疑呀,都唔知係咪有份策劃或者煽動架。
睇股價 睇股票新聞既,以後唔好上etnet
俾錢用串流報價既,唔好用經濟通,請既轉用infocast/aastocks/megahub
垃圾雜誌同網就唔好買同上啦,去jobsdb唔好去ctgoodjobs
食屎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞