三舊水成本,機頂盒睇ViuTV、Now、有線、開電視、港台

465 回覆
136 Like 8 Dislike
搞唔掂呀,裝apk彈句未安裝應用程式就算
同你果隻一齊到
我裝唔到落樂視電視
佢話剖析套件錯誤,
究竟點解?
樂視電視 = 樂視 tv box?
LG smart TV 裝唔裝到?
唔同
樂視電視自己行andriod tv
但一裝apk就唔得
但平時其他app 係得既
話剖析套件錯誤
佢無google store 的
Android?乜version?有無PlayStore?
Android?乜version?有無PlayStore?
webOS smart tv... 原來唔係 android.. 無lu
無playstore
andriod 4.3/4.4
唔該哂
得兩個now同開電視ok
其他台就全部睇唔到

吸取612經驗
723三罷 做好部署同文宣
https://lih.kg/1341856
樂視?
有無巴打知道如果用kodi洗唔洗用VPN? 話曬有線係付費channel...費事比人告
巴打可否幫手試下V6得唔得?
新版本Android禁止咗無加密HTTP連線,只可用HTTPS
但唔少電視台背後仲用緊HTTP,所以唔work
V6版較咗俾用HTTP

樂視係Android 4.4未必關事
但如果係某啲台睇唔到嘅話,請試下V6,包膠
an tv 有app
呢啲channel嘅source 應該全部都係來自官網嘅免費直播
除咗之前嗰三個台 而家有線新聞都睇到啦 不過要load大概五秒
有線直播台成功過一次 要等差唔多半分鐘 之後就冇成功過
其他台就繼續睇唔到
我啱啱開有線新聞又播唔到 彈咗幾個英文字 好似係c.a.b.w.
轉去開now個陣佢又反而播有線
NVIDIA Shield TV 係playstore裝唔到, APK可唔可以?
Playstore同apk版一模一樣
用邊個方法純粹方便返大家
唔好意思,等我再研究下
推 今晚試 樓主app 用緊 Sony Android TV 7.0

之前試自己裝nowtv app cable TV app 都唔多播到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞