三舊水成本,機頂盒睇ViuTV、Now、有線、開電視、港台

465 回覆
136 Like 8 Dislike
nowtv唔得
我用play store果個ok
無成本 電視browser直接裝就睇到
最新version
樂視電視睇唔到now
好用嘅請去俾過分,等多啲人睇到download
https://play.google.com/store/apps/details?id=dev.thematrix.tvhk

同埋介紹俾人用啦!
樂視看不透
試緊點搞,留意住啦
其實好好多,之前裝唔到
宜家已經裝到啦
係爭now 睇唔到
搞掂就得啦!
加油
跟到步伐
等我聽日得閒build一個玩下先
已試左,除左viutv 睇唔到,其他都得
電視📺Hisense Android TV 5.1
用app-release.apk 裝
但係用Playstore dl 落黎果個apk 就彈app

同埋now 新聞台質素比較差
樓主不如試下用我上面個方法
先用呢段code踢一踢著條link
https://stackoverflow.com/questions/46177133/http-request-in-kotlin
之後直接播.m3u8 without token
或者直接播 /Stream(04)/index.m3u8 係最高清
Stream(03)係331最高清

反正用得電視去睇都係想睇最高清
電話版先用番adaptive吧?
電話版應該冇咩人用android4 可以用番最原始既link都冇問題
有Chromecast咪直接射個新聞台去播咪得
使咩mirror電腦咁lag
不過樓主果個好野黎
我部六年前Cheap雞$300 android box都又清又順
今日播左兩個鐘有線新聞台都係咁順同清
之前買隻raspberry pi 終於有用
可以日日睇有線了
push
/Stream(04)/index.m3u8 得畫無聲
個 m3u8 聲畫分開
我就正正係屋企亂到九彩
電視前面、個組合櫃、櫃前張檯個檯底
擺擺埋勁多辣殺嘢
趁兩老出街,我搬開一次插電視都搞勁耐
約師傅嘅話要等兩老出街,再搬嘢,難過登天

其實NowE幾好,係個interface對老人家唔太user friendly,連我自己用都覺有啲煩
係呀
5,6 先係聲
唔work既話用番主link
用大陸電視app播
播播下會聲畫唔同步
諗緊自己夾個m3u8出黎

Save去local?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞