三舊水成本,機頂盒睇ViuTV、Now、有線、開電視、港台

465 回覆
136 Like 8 Dislike
尋晚再試, v13 三個NOW 台都爆格, 等左好耐都未正常, update 去v15 都一樣, 但kodi 入面睇就無事
v16a
Android 4嘅巴打試下
RTHK嘅台變咗HTTP開
https://www.androidfilehost.com/?fid=6006931924117923995
我試緊換media player個core
好似話會快啲
我一陣試下先
我裝左kodi 算, 因為機頂盒唔係成日係身邊, 唔可以成日去試唔同APK, thx sin
裝到全部都睇到
4.2全部睇到,4.4反而唔係
我看不透
有線新聞台錄得超快
LOAD得超快
樂視盒子rthk依家秒開
如果可以加埋立場 新聞或者其他 有線蘋果 嘅facebook live就正
施主們評個分啦,俾多啲人睇到個app
https://play.google.com/store/apps/details?id=dev.thematrix.tvhk
有研究過,FB好難搞
有線台超清,now就720p,
巴打,Facebook,寫過for android tv 既app,
可以參考下
有無得 support Chromecast?
有線直播台4:3,有兩邊黑,搞到google唔俾我上tv store呀

FB自己官方做,同我偷佢source,點同
會搞,但首先要執咗手機layout先
而家手機開都係電視layout
裝唔到
手機都唔得
唔係 android tv,得個 nowe 盒子,點搞?
google play 搵唔到個app,browser dl 唔到 apk......
應該係你部電視overscan拉闊咗
裝唔到?乜android version?
NowE盒咪Android TV黎囉

Play要等多陣,approve緊
我係browser經google drive裝,應該係你個browser有問題,換第二個試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞