中國新說唱2019 討論區(2)

735 回覆
7 Like 92 Dislike
但係黃旭都唔差 輸都合理
Mcjin地位夠高啦
應該係大傻讓翻個位
Mcjin 唔係喱個年代既rapper
一睇就知佢唔係去爭冠軍
同埋佢啲普通話真係唔掂
輸都合情合理
大傻情況唔同
大陸其中一個最強既團既領軍人
好多人都比面 亦好多人順服
睇下hiphop界業內大家對大傻評價都好高
你諗下如果謝帝去參加會唔會4強之前就洶汰佢
我都同意大傻無咩大失誤 但都無咩亮點 我地行外人既角度當然係覺得佢唔值得晉級 比賽到宜家都up唔出佢有邊首歌 仲要係領軍人 比人既感覺就好似老屎忽黎R獎
大傻除咗同capper合唱果首
其他都零印象 直接飛
夠穩定大把選手穩定
但係冇變化又唔係有特色 把鬼
佢首升龍霸係果一輪算係突出既 因為其他人都比合作賽玩死 黃旭就真係有名氣有實力啦
我都覺得劉聰應該贏
不過我又唔覺得大傻真係咁差
之前聽長河,殺死忍者,2017csc cypher
就算60s
大傻既verse我覺得都好屌
其實我覺得係因為大傻唱hook唔好聽 同冇啲好花巧既flow 你地先會覺得大傻咁差
大傻一定係有能力先會係hip hop界咁高地位
劉炫廷
黃旭唔算好出名
今次最有名氣一定係 sup music(小胖,keyL,大傻,sio)
本身仲諗住keyl係冠軍點知咁早已經走左
最可惜一定大傻首一挑五
個人應該係全中國最屌既diss(我higher忠粉)
被節目搞到唔知似乜撚嘢樣
唔否認佢地位高 都唔覺得佢好差 但宜家係比賽唔係比背景 唔係比佢其他作品 你都講左佢弱點 咁基於呢啲弱點 我認為有其他選手比佢更值得晉級姐 例如福克斯劉聰劉炫廷 不過佢有名氣無辦法啦
呢個真 去到solo先開始有好歌聽
係都devil may cry啦
係都devil may cry啦
不過我覺得佢輸都好正常...
說唱會館ty 海選都差d過唔到啦
謝帝同mc hotdog 本身有beef
張震嶽就搞ty一手
最後都比面過左海選
劉聰畀果11位評審反cup好sad...
肖恩恩點解永遠咁好命
Gem即刻黑面
劉聰輸畀新秀某程度係輸在先後次序
劉聰個2首真係好聽
睇完肖恩恩今集就覺得 屌 比返2首歌wudu唱啦
無諗過新秀可以去到5強
其實我真係覺得 keyng 啲歌好好聽
好似好少人欣賞
hhh邊夠 cblock 説唱會館黎呀
buzzy果首先勁喔
都係higher粉
i mean 有嘻哈之前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞