中國新說唱2019 討論區(2)

735 回覆
7 Like 92 Dislike
覺得佢連lexie都不如
佢啲英文真係slogan變左slow
慢速播仲有好多句最後2隻字都冇唱就跳落下句
成首歌得個beat好聽
我發覺我同呢度既主流意見都幾唔同
Gem team 首歌我覺得都幾一般,係就係gem唱得幾好聽,但係三個人唱得好唔夾。而且好長時間都係度fly away 又唔多rap。去到最後都唔覺兩個參賽者有幾大參與落首歌度。
反而潘嗰隊即使最尾都唱好多hook,但係你會好清楚聽到seanT既和音同黃旭既rap。完全唔明點解Gem會第一。
另外Cream D我覺得真係一般,係就係flow幾特別。但係聲線又一般,台風又一般,詞又一般,啲英文重要差到仆街,我覺得觀眾投票輸好合理。
Punch group
好心轉全中文啦佢
不過d flow真係好撚癲 可惜
Lm 岩岩先開始睇第一集
熱狗今季做左怨婦
講真肖恩恩去錯節目,佢應該去中國好聲音
wudu 正撚到
比著我係制作人都嬲
我覺得kris>潘=gem>hotdog
嬲咩者

人地老馮投你架咩
https://www.youtube.com/watch?v=zdQo3sXrnUc
覺得呢首屈機到喊 竟然比人cut左
我都認同Cream D冇呢到巴打講到咁好J
但實力係肯定嘅 風格可以話係弱化版PG ONE
重想講下黃旭 係一如既往穩定 技術唔敢講 但把聲真心唔好聽
黃旭啲歌好似隻隻都一樣咁
佢係有技巧但係太冇靈性 導致整體啲野聽上去好硬 好冇美感 聽佢啲野算係幾強奸我對耳
Wudu 首歌越聽越正
LOOP緊
同意 把聲冇咩感染力
聽極都唔係好投入到
佢首歌真係唔至於第尾 睇緊果陣仲覺得佢第一
cream d的確係多變啲 但係啲發音好唔準 中文同英文都係 有時覺得佢係lur過
Pact屌打曬呢一屆
Agree
講緊既係佢對音樂本身太冇sense 有啲歌好似苦行僧呢啲有旋律性既 可以聽到起雞皮既 佢永遠都唔會有
咁鍾意吹奏派克特既

把聲勁唔入咪
想聽到佢唱乜都已經好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞