中國新說唱2019 討論區(2)

735 回覆
7 Like 92 Dislike
好似同fans閙交
食屎啦個rainbow baby
首首都係咁 聽到燥
咁遲先睇?
下集14進8每隊公演之後互片應該會多啲好歌聽
鳩估頭四名 KeyNG 大傻 黃旭 新秀
懷念戴住cap帽diss全場嘅男人

利申 : 有去九展睇佢
我上年去睇Gai
係咪好多女fan?網上睇到
女:男 7:3
個人覺得佢真心勁
不過已經無咁穩 但都好聽 咬字好清楚 反而佢講野未必聽得清

沉左一年 當晚有輕微甩beat同忘詞

不過現場聽到 他 rocket 中二病 破釜沈舟 仲有封殺後寫嘅幾首 算係咁
佢ig : pacemak1r 可以睇下

已經選擇其他出路 做外國巡迴 參加下外國啲音樂節
成個show零宣傳完左成個星期我先知佢嚟過
你follow佢ig啦 無機構敢幫佢做宣傳
劇透一問
唔好淨係睇個垃圾節目,留意下d作品
https://www.youtube.com/watch?v=RFb8DC2xTuY
We don’t give a fuck
係節目啲beat令到佢地要套原本好聽好多既歌配合返先會比人覺得佢地唔太勁
個節目有自己嘅beat原意應該係比啲rapper自己作返啲詞上去
如果用返rapper 本身嘅beat 咁集集要佢地 1vs1就得喇
利申: 幾鐘意cblock 但覺得佢地套啲有時唔太夾個beat 都夾硬套 例如上集大傻套自己江湖流個段 我寧願佢freestyle 好過
如果要固定beat應該要比多d時間,30分鐘夠做咩?個節目組真係冇腦,逼人亂套,freestyle
無嘅 個規則只係指定左幾多個人唱幾多個beat
黃旭都同肖恩恩(好似係?)取巧地2個人唱左一個beat
Freestyle都唔係問題 我仲覺得幾好睇 有啲火藥味 起碼好過夾硬套
用意係好不過方法錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞