[Switch] Marvel Ultimate Alliance 3 丨漫威英雄:終極聯盟3 討論區

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
我第一個無限差一粒搞掂
sosad
蜘蛛俠真係唔勁
loki呢關煩,打black order
要搵巴打一齊解Loki同Thanos
起手星爵都可以出龍卷風 再出火/冰/雷變唔同屬性龍卷風叠傷 又或者其他角色有屬性攻擊打中龍卷風就會變該屬龍卷風 教學有講
岩岩拎咗magneto 集中升隊avenger算 等8月尾先再升xmen
仆街八爪魚卡關
求攻略
爆腳 有咩就檔

有無咩咩英雄配搭會易啲
黑豹打暈人好勁

Btw, 721assemble 出完去發夢先打機喇
岩岩25-30lv打完Doctor strange
好難打 已經最易level
個d裂縫可以之後打返?
去禁下裂縫
之後揀番無限就會搵到
難打最大問題其實係AI,成日硬食d地圖炮
用蜘蛛俠長期空中fing嚟fing去爆哂啲腳再打就OK,其實好多識飛嘅都可以喺空中避招
左上腳射laser 右上腳放波波 左下腳踏踏踏 右下腳唔記得了 佢每次攻擊只會使用其中一/兩隻腳 另外啲腳係安全的 左下腳最麻煩 可優先拆掉 上面兩隻腳相對安全
補充少少六角形比較有用位置
最左上係增加一次救起機會 全個六角形係+10%經驗
最右上係每10秒回1%血
最上係物攻增傷3%
最右下係屬性增傷3%
最下係屬傷減3%
最左下係物防加3%
而全部7個六角形全部點亮會得到增加一個同位素格
六角形同盟AEP於無限任務或角色提升等級時獲得

關於同位素
每位英雄基本有4個位 隨等級開放 可用額外方式增加(如上) 有5種等級 正常可獲取最高第二等級的同位素水晶 彩虹晶兼備兩種能力 係最上等的水晶
如要獲取最高等級的水晶 先將水晶調整到最高級別 然後同另一粒同顏色同級別嘅水晶合成 就可產生一粒較高級別嘅水晶

舉例假設水晶有5個等級SABCD 正常只從任務領取A級水晶 想要S級水晶 就要將兩粒同顏色A水晶調整到頂 然後合成
基本上每款顏色水晶對應唔同效果 最完美水晶應該係最高等級S彩虹晶 但會花費大量時間刷料

關於水晶嗰part我未肯定 有錯請指教
要幾多lv先開第四個slot?
暫時54但未見
1,2 死忠,玩過諗住普通難度都ok
點知呢代仆曬街
4隻入面keep左兩隻闖關
剩底個兩隻得閒換下試下角色
所以低lv d
去到磁力王卡關

比起以前打幾下就有得回血
今集d血比得好辜寒
咁咪好,難過一二代
應該係想你係lab個到upgrade
發夢未瞓醒答你唔到
巴打幾時得閒打?
轉頭可以玩陣既
你ok 就搵我
想擺d女角好似elas bloodstone, psylocke落黎但比人打到柒碌咁
呢度有無巴打玩過上一集 嗰古仔係civil war 都好好玩 今集打thanos食正endgame熱潮其實好正
打loki?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞