[Switch] Marvel Ultimate Alliance 3 丨漫威英雄:終極聯盟3 討論區

1001 回覆
26 Like 4 Dislike

《漫威英雄:終極聯盟3》(英語:Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order)是一款由Team NINJA開發,任天堂獨佔發行在任天堂Switch平台上的動作遊戲。本作也是繼2006年發售的《漫威英雄:終極聯盟》及2009年發售的《漫威英雄:終極聯盟2》後睽違10年的最新作。

本作在2018年12月7日舉辦的遊戲大獎上首度公開。隨後由香港任天堂宣布中文化發售消息,預計2019年7月19日於全球發售。

首次發行日期: 2019 年 7 月 19 日
開發者/開發公司: Team Ninja
發行商: 任天堂
遊戲平台: 任天堂Switch
類型: 動作角色扮演遊戲, 砍殺遊戲
模式: 單人電子遊戲, 多人電子遊戲

登場角色 (未計DLC)

Q&A

1. 隻Game有咩內容?
答:故事mode 、 Infinity Trials ,有lab比你upgrade角色能力

2.可以多人玩?
答:單人、雙人或最多 4 人一起遊玩,玩家可透過線上連線、鄰近主機連線或是把 Joy-Con 分享給朋友,讓他們加入自己的隊伍,4 位玩家就能在同一台主機上一同遊玩。
連線既話可以一齊打story,或者infinity trials

3.DLC有咩內容?
答:會有X-Men , Marvel Knights同Fantastic Four

開住先,有咩再補充
team ninja 復仇無雙
其實都唔算無雙
無雙易玩啲
聽日先有時間出去買
有無食評
好似幾正
有無cyclops 好似預告唔見佢
嘩屌2019年咁既graphic
暫時係npc
唔知遲下dlc會唔會有得用
On9問題,點樣save?
神盾局個位
但未細心研究有無auto save
唔熟boss 既真係會輸

好玩 進度到影域
有冇人知邊道有日版
單機值唔值得買?朋友仔未必成日一齊玩
行版係真行版定日版帶黎
八爪魚點最快斬晒啲腳
成日未hi到佢已經俾佢震暈
呢隻幾錢?
完全唔記得呢隻GAME , 琴日仲買咗海賊無雙3
35x-37x
卡帶寫jpn

不過infinity trials 單機應該更難打
故事mode都有啲位多人應該易做啲
但單人玩都體驗到故事,好似睇戲咁
啱啱玩到 miles, gwen, ms marvel 入隊
個感覺好似白貓
都幾唔容易玩
視點有d麻煩,仲習慣緊

開門果d機關好無聊

感覺蜘蛛俠、iron man 好弱
我揀左強力玩,仲難打
蜘蛛俠暫時未練,iron man ok既
10lv、15lv、20lv 會各多一招技
想問行版/美版/日版有冇分別?
岩岩去買佢放行版出黎然後俾左美版我 返到屋企先睇到
我係hulk + thor + ironman + cap a
出左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞