[我都要攬炒][時事台]一齊上twitter將黑警濫權揚威國際,警告遊客不要來港旅遊!!!

975 回覆
805 Like 19 Dislike
有關注香港事務既記者已經幫手tweet咗我地既行動我地目標係推埋比其他地區但仍關注香港既記者
大家加油!!

推啊
推爆佢
Reset password就得. Like 得太多post
如果香港少左外國人
我地會少左好多掩護wo
有鬼佬係到黑警都唔敢亂黎

好多鬼佬土生土長,同埋係記者嚟

再者連商場都入到,警察已經凌駕哂所有人之上
okok
原本遊行架地方都好少外國人,做到掩蓋架都係外國記者朋友,唔會有影響
This is just ‘your trend’ but not worldwide trending
2011 acc
撚咗幾年 Twitter 有少少嘢想講 ...

1/ 要玩一定玩 Worldwide trend 因為根本冇香港區嘅 trend

>> 啫係要同海外香港人夾時間推 hastag
( worldwide 係要世界唔同地方都有用 hastag 出 tweet 先叫 worldwide)

>> 唔使心頭太高, 頭5 已經夠效果

2/ 點喺短時間谷內容?

>> 用 draft. 預先準備一堆內容, 一夠鐘就用

>> 注意唔好狂spam , 會有 shadowban, 啫係你其實係照出到 tweet , 但實際其他人睇唔到你被 ban 後出嘅內容 , 有網站可以 check 到你有冇被 shadowban

3/ 主題唔夠集中

>> 老實講 人哋未必 care 嚟唔嚟香港呢件事

>> 睇下有乜未用過但外國人會想 "追 post "嘅字眼

>> 雖然唔係話好好 不過可以用類似 #VisitingHK 切入, 然後講你只要嚟香港 , 外國人都有可能被送中, 再講咁我哋香港人會點 (民主法治人權 concern) , 再講我哋應該反送中被黑警打咁

但香港人唔熟 Twitter 頭幾次玩, 唔好咁大期望第一次推就上到 worldwide trend.
但我地宜家唔係諗住
主要戰場係銅鑼灣尖沙咀咩
尼d地方都多旅客呀
我當然知道,我只係話而家有幾多個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞