巜新城市廣場員工爆內幕》

591 回覆
5569 Like 18 Dislike
轉載:

其實新城市同警察係無得推卸責任,兩邊一早夾好晒,新城市物業管理唔知佢地到底真傻定假痴!

14號果日一早,保安帶d便衣警察黎到鋪頭叫我地收起晒出面d foam board,仲要7到講「阿sir叫你地出面唔好擺野 驚俾人拎黎當武器」,我當堂嚇一跳問佢咁我地點呀,仲開唔開呀,佢話無野 收起d野就得,全日keep住好多職員。

夜晚等到d示威者黎晒,兩個吳三桂好似好威威咁帶晒班防暴入黎,仲要擺晒pose「follow me」引清兵入關!

又唔通知人落閘,但轉個頭全部保安唔見晒,完全唔理商戶同職員安全, 我地落左閘唔敢出黎,打俾管理處唔聽電話,跟住封左個站,我真係DLLM,示威者同掩護我地一齊走。

第二日,知道賴左野啦,又要割𥱊,想退晒落差佬到啦,晨早流流搵個高層 逐家逐戶解釋返。唔緊要,我咪聽下你咩解釋囉,估唔到佢今次個解釋好有創意wo!佢話佢地真係咩都唔知,無報警架,係警察話唔識路去好運中心佢地負責帶路👏好L野,咁都講得出口,仲要唔笑果下好野,你過唔過到你自己果關呀?你真係當人同你都係同一智商?

今晚8點我地都落左閘,就出左去幫拖啦,班友仔俾成班人圍就龜縮,成個商場一個保安都無,咁大個商場真空左!唔開冷氣!咁都得?管理費俾左出左事你地原來淨係識匿埋!

講完 以上全部事實!

一位係新城市工作的小子
Push
721金鐘見
新城市正仆街
唔開冷氣係乜嘢理由?
交晒管理費係咪會退返?
根本一早就夾好
咁岩又鎖撚晒新城市附近
咁岩又圍到示威者迫到入去新城市
咁岩係冒警人士(冇number冇證得gear)入去果陣先有衝突
如果係事實可以點做
如果真員工可唔可以叫公司追返新城市賠償
話好驚之類

以後唔係新鴻基商場購物
仲死撐屌你老母
日日圍撚到佢d鋪頭開唔到門
熄冷氣焗親人既話 係咪可以小額錢債告
721金鐘
p
一定要傳開去俾啲租戶知道
SHK=sell hk
https://web.archive.org/web/20190413165704/http://news.tvb.com/local/5cb1be58e60383546f20a553

搵到條片,4月13號 18:30 tvb新聞,大約係片尾

Tvb記者係參觀燈柱現場嘟 qr code ,周邊啲人會支燈柱認到係人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞