[突發]日本仔破解咗支那面部識別系統,令到監控鏡頭失去功效。

322 回覆
2229 Like 14 Dislike
呢種無見過,but 勁量有出過for 行夜山/工程用既頭燈,有紅光/白光,可調角度,有條彈性頭帶cool 住頭/頭盔既
勁量個隻得240流明
如果要更光既要去行山用品鋪買,唔平架
我以圖搜尋,喺一個網站搵到
片入面呢款賣緊98蚊
http://www.buildimat.com/index.php?route=product/product&product_id=614

唔知開晒兩邊燈,影相自拍仲睇唔睇到自己個樣
係89蚊先啱
諗起攻殼嘅笑面男
咁即係同叫人出街永遠遮樣有咩分別
玻璃窗用果種都可以,五金鋪有賣
水貨客全部同我走呢副眼鏡去大陸
影相唔會but 直播個種拍片可能影響不大,同埋影響到記者直播時應要拍到既顛狗証據......

另外要光暗差別比較大既先會影響到HDR 既質素
概念上可行,但如果影既既人有心既話,倒番轉你就變左幫佢地打燈影清楚你自己塊臉既detail ...
好似duct tape
對唔住 我知錯了
人有乜理由會同支那狗講道理
我估係單面反光貼玻璃用嘅
一買要ㄧ卷
如果係呢隻就大間文具店都有得賣
弱弱一問:面堅尼vs智能燈柱
邊個嬴?
我反而想知道比convolutional neural network更加傳統嘅人面辨識技術係咩?

我所知道最傳統,最common嘅已經係convolutional neural network
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞