[突發]日本仔破解咗支那面部識別系統,令到監控鏡頭失去功效。

322 回覆
2229 Like 14 Dislike
反光窗貼

屋企都用梗

我屌晒你哋老母,有乜重要得過721,熱門居然一個721嘅post都無
https://lihkg.com/thread/1325434/page/1

[共識已達] 721銅鑼灣改做遊行終點
https://lihkg.com/thread/1325929/page/1
灣仔賣窗簾嗰啲鋪頭
全喱士爸爸
中國即刻推出有RFID嘅自家研制眼鏡
強制全國矯視人士配戴
SOX SOX SOX
認同
邊到多款,我覺得呢隻擋胡椒一流
鴨記地鋪既通訊/電子器材鋪有賣,唔記得叫咩名,有間特別大間有兩層架
電線要咩粗幼都有賣,but 電線買好大量既話有可能要登記,記得分幾轉買
training sample 就係你換身份證時影嘅 3D 相,你影嘅時候無戴呢個眼鏡,佢又點認到戴左呢個眼鏡嘅你?
用AI識別人 咁可唔可以用番AI反識別?
只睇外觀,有可能用3d printer都print到個近似
緊爽
其實面部識別好難 100% 準,只要帶咗眼鏡同帽/化咗裝已經會有誤差 ,而且亞洲人輪廓無外國人咁深都加深咗難度。

而步姿識別首先對方既data base 已經有你既步姿record ,否則係搵你唔到。
同大陸講道理 你傻架?
好潮
氣車用品店貼車玻璃
你要識分detection 同recognition嘅分別,無data, train條撚
唔好扮識,行內人唔會用AI 呢個term
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞