我希望大家可以決戰之前插入一段最後警告

107 回覆
161 Like 10 Dislike
我開個一新post,之前我既標題開到藍絲咁撚樣,搞到大量既人未睇我內容就負皮同屌鳩我,你地岩係既我自膠十打,我講明我都上過前線食過椒食過棍,對得住自己同義士,我講野好差,我quote幾句巴絲既reply表示番我想講既野,多謝各位巴絲

“唔係叫你唔還手唔勇武,只係叫你諗清楚點樣行動對大局最有用……就係因為現場控制唔到任何野,而家先要人冷靜諗清楚到時應該做啲咩”…. 前線員工(已離職)

“一觸即發,即係觸碰之後先至爆發,即係仲有迴避嘅可能性。
樓主個意思係最後警告,即係一定會發。大家都有聽過趕狗入窮巷。”….. MadSweeney

“而樓主係話俾差佬知,依家有大量人傷亡係唔可以避免,唯一可以做就係示威者同警察一齊對準林鄭政權…有冇諗過先禮後兵係做俾大家睇。”….. 中佬

我希望可以統一戰線,用心理戰去做最後警告,因為依家文宣都好多係屌鳩黑警,但我想大家有共識係先軟化黑警,到最後21/7唔聽就清番警察場,同開旗既警告意義唔同在於,唔同因為對方冇證定係咩,而係對方選擇左企係政權個一邊

我冇講過打不還手,反而係對方一打我地立即開佢波,每次你們都對視一輪先打架啦,點解唔可以係個陣舉旗/講埋,令自己出師有名,同順便讀埋個隔離post個宣言呢?

有人講話會仲衰,因為係逼到d狗要放手打,咁我想問set左咁多次deadline有邊次真係叫dead,21/7就係想比最後一條線,不反對通知期一完唔聽就…

Btw 亂咁話人係五毛個d都係收收皮先,夜晚唔開得post?我夠話你地一尾只講打打打係想引大家入林奠中共既圈套啦

我想大家做好形象工程+後續輿論戰既籌碼,對方肯過黎係bonus黎
以下係我開既post:
https://lihkg.com/thread/1321760/page/1

我係文宣既人之一,睇左已經睇到隔離post屌曬鬼,亦預左有人話醒撚未呀,係咪訓左五年教,但我想勸大家既立場,唔係要前線做和理非比人打,而係比最後一次警告比對方,該晚將會自食其果,希望可以比呢種壓力下班藍衫佬會受打擊/唔出黎。我唔係和理非,守過前線既人,麻煩大家睇以下既野。

可能有人覺得係退既就會退,警察打人打到咁癲仲比機會?佢地打人已經傻左咁,顯示佢地都開始怕,要以更不平等既武力鎮壓我方,佢地經過沙田一役軍心又跌左,事實去到臨場又唔同,因為到時面對既係兵戎相見既場面,我地釋出善意比對方,呢個係最後警告,我地要令佢地知道企係人民既對立面,義士會以命相博,玉石俱焚,後果自負,到底係咪仲要為警隊高層出心出力?前線頭破血流,高層輕鬆又升職

我地先禮後兵講明後果比個機會佢地,衰左都冇成本,反正呢埸仗都係要打,咁做嬴到輿論,佢地強行清場又係更樣衰,但一旦真係有人行過黎,我地敵人就少一個,亦令佢地軍心潰決,認為對手都肯算數,但高層仲要佢地去死,一下轉曬佢地矛頭仇恨批向高層,對我地百利而無一害,打一場分化戰,好過打一場流血戰

站係對方立埸,其實要過黎/棄裝都係好難,面對既係冇左份工,可能過黎比勇士們溶左,面對警隊隊友既指責,要坐監等等,得饒人處且饒人,我地比個落台階對方,作出保證佢會人身安全,清算就等我地慢慢再告,反正依家個警隊你都告唔入,到佢地過黎,我地唔需要憐憫佢地,亦唔需要講咩見狗就打,不過想番市民堆已經番唔到,因為做錯過,我地可以行為上唔理佢地,佢地都會覺得孤立無援,到時佢地就會覺得錯既對像係佢地既呀頭同班高層,如果我地個日咁敵對佢會覺得呢邊都唔安全,留係有自己友既地方有照應仲好,所以忍耐好重要

佢地冇得救,只可以死過?好同意狗冇大腦,但點解有心理戰唔用,要以戰止戰?義士既血好保貴,唔好咁易比身邊既人上戰場同受傷,每一位義士都係珍貴既香港人,我地要打倒既唔係警隊,而係政權,呢少少野都要忍,唔好刷恨值,嘗試化解戾氣,但亦唔需要講「你過來一齊對抗高層」呢d野,比對方知自己咩處境就得,呢幾日文宣比佢地擺工又好扮病都好,比佢揀自己要生,定係要死

最重要係,人民鬥人民,就係中共同現時政府想做既野,最好有人死,咁就會警民大戰,咁樣落去好易中計

誅心為上 用兵為下 配合舉旗 攞番話說權
唔洗攞好人光環比人打,比對方知自己咩處境就得
一旦21/7呢件事談判失敗,即係全面宣戰,再冇抗爭底線

我真係唔想因為一時之快影響大事,又令更多義士受傷,當1%機會都好,成本又冇點解唔做,清算黑警係重要,但五大目標打倒政權,保護身邊既人都一樣重要呀
唔好意思呀係我冇用腦諗清楚說話方式
我無嘢講
多謝大佬
討論結果係點我都會做好文宣,唔會發脾四
岩岩負皮+block
而家解block+正皮
以後唔好再做標題撚
支持樓主做法
要衝都要俾人睇到我地仲有理性一面先衝
要宣示我地有目的而唔係純粹發泄
如果配合埋大量宣傳林鄭為自己權力推警察去死。先打心理戰又ok冇?
我上個post都有留言
其實唔難明樓主講乜
我唔覺有錯
但我認為無必要,因為我地一直都出師有名
anyway搵到任何唔損害到我方士氣嘅方法都可以試下
各自做
先禮後兵!
琴晚發左個刻骨銘心既夢,想同大家分享一下
https://lih.kg/djqmQS
我明,因為勇武真係會好撚嬲,真係會火遮眼,不過算,依家唔係爭論嘅時刻。係要行動嘅時刻。
支持樓主
認同咁樣好好多
其實我有樣問題
我睇完我都唔係好知樓主想點係前線同班警察對望個陣做出呢個最後警告同警告內容
對望個時搵人開大聲公對狗再講最後一次?
搵邊個去講? 如果宣傳不足會害左大聲公個位以為佢搞大台被圍屌
如果想巴絲正皮首先除左個一大堆說法
我認為要有個比較詳細嘅做法
大家先比較容易去判斷做唔做好
我會話係個scale唔同,即係反送中係成個運動既核心,但係你要打警佬前做比目前更激進既行為前,就係比佢揀係咪真係要對立,同做比人睇我有比你選擇,我警告過你唔好踩甲,你揀左就唔好怪我地心狠手辣

起碼外界都唔會話,我地發爛,警方唯有清場 (TVB個d唔計啦屌)
瞓唔著就係諗緊呢件事,我係十分支持,因為裝備再升級,點都唔會夠班警察打,只有同化佢地先有機會贏,大家要以大局為重,將矛頭指向政府高層。
對我嚟講,只要警察願意企係人民嘅一方,我可以原諒同保護佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞