我希望大家可以決戰之前插入一段最後警告

107 回覆
161 Like 10 Dislike
舉旗同全體示威者讀宣言?
之前好似有巴打design埋旗樣
呢樣問題我諗過好幾個解決方法,首先就係睇呢幾日吹風吹點,我諗如果警察要擺工,點都有風聲個d,第二就係連登大家有共識去做呢樣野 (因為大量勇士都係呢度),咁如果有共識要做既,開大聲公對狗講就唔係問題,隔離post既宣言/開旗警告,一樣係要搵人講,你冇得避,保險d就同定議員講定會有咁既事發生
我開post都唔係做到原諒呢樣野都係要佢受番個責任,不過如果佢企係我地呢邊,我諗全埸都會拍手同埋保證佢人身安全,唔會比人打
睇多幾日吹風吹點
我怕唔夠時間宣揚開去
如果你真係要有721當日嘅多數人都有共識得一兩日唔夠
正正就係用警告攞番個話語權,我地一直比人打,太過份,依家要教狗,我地講明佢唔搞我地我地唔會搞佢,我覺得大家就係差左呢一下
依家仲有5日,聽日有多人support既,我唔訓都會繼續吹風比警察個邊/同藍絲個d聽
絕對可以,不過依家有手足做緊,我想另開個戰線
如果真係要做最好宣揚到721前警察家人都知
其他詳細野樓主再諗諗
聽日返9 要訓先
但係要諗清楚,講得唔好,就會變左挑釁

佢地個心態有機會出現以下負面諗法:
1)即係你話我地打唔贏你啦?
2)你武力升級即係想殺我地啦?

唔好唔記得佢地受緊正規軍人教育,公開講錯一句,開戰責任就會上硬身
全體示威者讀宣言有困難
舉旗加大聲公會比較簡單
希望會多啲寫嘢畫圖剪片叻嘅人做文宣。
所以一定要將所有責任歸咎晒晌林鄭度。係佢逼到大家走到哩個地步,而我哋相信再咁落去,示威者同警察都無可避免哋互相仇視大家,以致更多大型流血衝突。
真係唔想死人 求下大家
https://lih.kg/1321917
我昨日開左個POST 警察罷工(正評) V.S 獨立調查委員會(負評)

比數係1:140咁制, 警察都會驚比人秋後算帳,如果取消獨立調查委員會,佢地就6/7月間的濫權就可以冇手尾。之後成立一個真監警會,限制佢地將來的權力,算係半左個落台階啦。

可惜,宜家真係睇唔到有任何降溫的誘因。

宜家真係前所未有的困局

一係警察罷工 一 警察同抗爭者嬴,政府輸
一係繼續升溫 一 係警察同抗爭者輸,政府嬴
一係立調查委會 一 政府同抗爭者一半一半,警察輸
除咗對狗指名我哋嘅目的係對準政權

同時我哋亦都要求林鄭回應我哋嘅訴求 (記得用大聲公嗰陣對直播嘅傳媒講 知道大家都好唔鍾意CCTVB 但係如果佢哋做緊直播嘅話 我哋必須要將呢一樣野向唯一一個大台講清楚)

做法好簡單,係我哋讀出宣言之前,主動要求無綫電視直播着我哋嘅宣言。
我明樓主想講咩wo
班毅進仔蠢唔知一直比緊機會佢地呀嘛
所以想用方法書面方法比佢地睇 (應該識睇字掛)
係就係on9左D, 不過各有各做一定支持
只要D狗真係咬到上黎, 到時手兄反抗你唔好做左膠阻住就無問題
嗱重新組織過就講得好好多喇,幫你推
利申兩個post都有睇晒
我都幾唔信會成立調查委會 ,因為林奠先講完唔會出賣警察冇幾奈,佢咁起人尾注有叛變風險,佢承擔唔起
啱啱比正評的 比多個你
必須強調我地抗爭係對政權,而唔係警隊,所以暫時唔會敵對既眼光,但係呢條路上阻住曬既,香港人民願意用鮮血去開平呢條路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞