21/7真係唔可以比次機會雙方?

256 回覆
157 Like 472 Dislike
我係文宣既人之一,睇左已經睇到隔離post屌曬鬼,亦預左有人話醒撚未呀,係咪訓左五年教,但我想勸大家既立場,唔係要前線做和理非比人打,而係比最後一次警告比對方,該晚將會自食其果,希望可以比呢種壓力下班藍衫佬會受打擊/唔出黎。我唔係和理非,守過前線既人,麻煩大家睇以下既野。

可能有人覺得係退既就會退,警察打人打到咁癲仲比機會?佢地打人已經傻左咁,顯示佢地都開始怕,要以更不平等既武力鎮壓我方,佢地經過沙田一役軍心又跌左,事實去到臨場又唔同,因為到時面對既係兵戎相見既場面,我地釋出善意比對方,呢個係最後警告,我地要令佢地知道企係人民既對立面,義士會以命相博,玉石俱焚,後果自負,到底係咪仲要為警隊高層出心出力?前線頭破血流,高層輕鬆又升職

我地先禮後兵講明後果比個機會佢地,衰左都冇成本,反正呢埸仗都係要打,咁做嬴到輿論,佢地強行清場又係更樣衰,但一旦真係有人行過黎,我地敵人就少一個,亦令佢地軍心潰決,認為對手都肯算數,但高層仲要佢地去死,一下轉曬佢地矛頭仇恨批向高層,對我地百利而無一害,打一場分化戰,好過打一場流血戰

站係對方立埸,其實要過黎/棄裝都係好難,面對既係冇左份工,可能過黎比勇士們溶左,面對警隊隊友既指責,要坐監等等,得饒人處且饒人,我地比個落台階對方,作出保證佢會人身安全,清算就等我地慢慢再告,反正依家個警隊你都告唔入,到佢地過黎,我地唔需要憐憫佢地,亦唔需要講咩見狗就打,不過想番市民堆已經番唔到,因為做錯過,我地可以行為上唔理佢地,佢地都會覺得孤立無援,到時佢地就會覺得錯既對像係佢地既呀頭同班高層,如果我地個日咁敵對佢會覺得呢邊都唔安全,留係有自己友既地方有照應仲好,所以忍耐好重要

佢地冇得救,只可以死過?好同意狗冇大腦,但點解有心理戰唔用,要以戰止戰?義士既血好保貴,唔好咁易比身邊既人上戰場同受傷,每一位義士都係珍貴既香港人,我地要打倒既唔係警隊,而係政權,呢少少野都要忍,唔好刷恨值,嘗試化解戾氣,但亦唔需要講「你過來一齊對抗高層」呢d野,比對方知自己咩處境就得,呢幾日文宣比佢地擺工又好扮病都好,比佢揀自己要生,定係要死

最重要係,人民鬥人民,就係中共同現時政府想做既野,最好有人死,咁就會警民大戰,咁樣落去好易中計

誅心為上 用兵為下 配合舉旗 攞番話說權
唔洗攞好人光環比人打,比對方知自己咩處境就得
一旦21/7呢件事談判失敗,即係全面宣戰,再冇抗爭底線

我真係唔想因為一時之快影響大事,又令更多義士受傷,當1%機會都好,成本又冇點解唔做,清算黑警係重要,但五大目標打倒政權,保護身邊既人都一樣重要呀

唔好意思阻你少少位
我打咗份聲明俾721嘅義士宣讀
希望各位巴打可以入嚟幫手改下

=========================

721衝之前應該要搵人開記者會
https://lih.kg/1320570
=========================

721聲明

我們一眾香港人謹此聲明,我們在6月9日及6月16日已經以和平、理性、非暴力的方式,進行和平遊行表達過我們的訴求但政府屢次漠視民意、又以前線警員作為擋箭牌,故此我們於2019年7月21日的一切行動都是以五大訴求為目的。

五大訴求包括:

1.要求政府確實地使用「撤回」的字眼
撤回《2019年逃犯及刑事事宜相互法律協助法例(修訂)條例草案》(即《逃犯條例》)

2.撤回612暴動定性,警方於6月12日晚上發出的反對集會通知書,其中列明警方將當日「集會定性為暴動」故此我們要求政府撤回6月12日遊行示威的暴動定性。

3.不檢控、釋放及撤回所有抗爭者控罪,連日以來的遊行示威中有多名示威者被警方拘捕,我們要求警方釋放「由6月9日至政府承諾此項訴求當日」的所有示威者,並且永不追究,包括但不限於以下兩項:
一、不以任何形式、任何罪名拘捕、控告任何示威者
二、確保所有示威者不被任何國家機構侵害人身自由以及財產利益

4.追究警隊濫權,於連日以來的遊行示威中,警方多次未有展示委任證及警員編號包括 :快速應變小隊(速龍小隊), 雖然保安局局長李家超指該小隊制服未有足夠位置展示警員編號,但在2016年旺角警民衝突中其肩章仍縫有警員編號。
另外警方多次以過分武力驅趕示威者,包括在示威者後退時使用警棍、胡椒噴劑、 催淚彈等驅逐正在和平退去的示威者,又以警棍、胡椒噴劑襲擊穿上反光衣及已表明身份的記者,我們強烈譴責這些濫權的行為並且要求政府成立獨立調查委員會,追究濫用武力警員。

5.落實雙普選,政府在連日以來的遊行示威多次漠視民意,甚至有與香港市民作對之嫌,所以問題根本在於香港政府本身,我們要求政府以行政命令解散立法會、立即實行香港人一人一票普選立法會議員及行政長官。

鑑於政府現時一直拒絕回應示威者訴求, 令到事態惡化,警民關係繃緊, 加劇社會撕裂,我們促請政府正面回應五大訴求。

在政府達到五大訴求前我們不會罷休, 並且會以一切方法迫使政府達到我們的訴求,但只要政府能夠達到我們的訴求,一眾示威者可以回復正常生活,香港人民就可以回復安定的生活,社會撕裂就會暫停。

我們一眾香港人在此促請香港政府正面回應五大訴求。

睇咗咁多片 你仲覺得有希望?
班狗就係做唔到「命令照收,做就失手」
算把啦 到依家每次都係畀緊機會佢地
跌乜撚,成班狗圍住狗鐵站想打人咁款
依家唔係分手要箍煲比機會對方咁簡單
件事過咗咁耐
有良心嘅已經辭咗職啦仲等你依家咩
畀個機會對方咪畀個機會對方打爆你個頭囉
俾乜野機會?
雖然我覺得佢得有小小可悲,為左份糧甚至走去送死
但我地每一次抗爭都係通緊碟,背後完全唔會有勢力阻佢辭職,我地仲好歡迎佢加入添
對我方輿論都有好處,點解唔可以做呢?
每次都係畀緊機會佢地,但我方都係一直on99挨打
今次係言正詞講明,再黎就攬炒
我覺得成個心態係差好遠
即係你叫市民食多幾十次棍就會唔打人?
一路都比緊機會
班狗如果除頭盔大叫唔撈 眾籌養起佢地都得呀
但有腦有良心個D應該走曬
我再澄清,依家唔係要畀個機會對方打你,而係先禮後兵既分別呀,屌你地係咪完全冇睇過我寫既野架
屌你老母 打撚完人唔撚洗還?
點解要比佢地打?談判失敗就已經係直落打杖啦
依家係要佢揀,一係生,一係死
係啊,所以嗰日打燃完佢,佢就會拉9晒你啲手足

為一時之快影響大局,又令更多義士受傷,為咩?
你話先禮後兵
其實我地禮緊嘅時候 就搵人打鳩我地
重要講啲咩

好話唔好聽 就算將來變成點 佢地都已經係過街老鼠 人人喊打
還!要還有突!但係係咪呢個時候還?唔可以佢依家軍心開始動謠既時候推一把咩?
邊有唔俾機會,佢哋前線唔滿意可以罷工

但過咗咁多次都一樣嘅結果

證明佢哋根本enjoy打人

俾機會?插人眼除人衫趕人上高速又唔見佢哋俾機會?

麻煩你要天真嘅自己搵個窿跳入去,唔好係到阻住人

你lee d好事之徒係古代已經俾人捉咗去斬頭,影響軍心
唔可以
我地比機會佢地
邊個比機會我地
而家係抗爭唔係鬧交
樓主咪撚係到影響軍心啦,正仆街嚟
無論點好,講(舉旗)左先一定冇壞。不過勇武準備一定要做足
你依個post dislike多個like 令我質疑連登user嘅價值觀
我無睇內容話左你,道左歉先
不過先禮後兵真係無可能
你講禮對面唔講禮
如果對面講禮講法,唔會有今次抗爭
你地強調比過好多次機會,但一直都係單方面挨打
有幾多次真係警告番佢地??比佢地知接下黎有咩後果?

對方係咁係咪我地就要咁先?依家唔係扮和理非,而係我方有距離下用mic嗌過去,冇阻住咩人
問題你以為你還手,甚至主動開拖會令到我地贏?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞