我希望大家可以決戰之前插入一段最後警告

107 回覆
161 Like 10 Dislike
犯完錯學識嚕,唔似警犬要教多謝支持
所以真係呢步真係要警察行出黎

唉屌就屌佢地狗,黑警,被人打又真係睇得好心暢。

但講到尾,佢地都係香港人,都係一齊係香港長大,真係唔係有人對陣喪命。
輕輕一推
我會衝上前救手足(如果我唔係比人咬個一個
其實唔多work
依家每次出黎名義上始終都係和平示威
你做咁多反而會比人覺得你班友根本出黎就係為左打狗
邊撚到和平示威
亦都唔會比你係輿論上拎到光環
幫推
政府最想以民制民 將我地視線轉落警隊
點仇警都好 要記住矛頭永遠係政權
今日發夢上禮賓府沿路啲人撚狗嗰時好多都叫佢地罷工
今日啲防暴笑鳩我地,但到721當日遊行時前線都係散仔,耳仔軟好多,加上呢幾日都怯咗大半,當日只要有第一個除gear行嚟我地呢邊,政變就已經一發不可收拾,香港可能就係靠嗰一個良心警察而爆發革命
宣言份稿一定要寫得好好,小心用字。如果唔係一係冇人肯讀,一係讀果個俾人拉。
市民既要求林鄭一早聽到 不過佢肯出黎面對既話就唔會有6/9打後咁多次沖突

再者你認為無線個camman會聽你講?
有去個現場就知個camman仇視示威者
佢會企定定幫你直播?
推 真心有用
真係要做好文宣等人知 我仲有好多朋友未知星期日做咩
同埋希望個日會多d人留低幫手
同埋我希望會比較明顯單一嘅句子
小d位俾人入
希望可以大家一齊諗一d簡單 意思單一嘅句子到時用
幫推 先禮後兵雖然做多步 但睇唔到有咩缺點
反而有助輿論戰場 更加出師有名
同時比對面前線有下台階(雖然倒戈機會甚微)
如果係咁既話我認為721文宣應該要吹到係endgame咁款
俾d狗(及其家屬)係呢幾日選擇做番人 到時唔開工
定選擇企係政權果邊 往後我地將視警同官為一體 誓要做低佢地 咁
咁先可以逼到d人選邊站
無論市民又好狗又好
冇得"我都係打份工啫"
btw我覺得呢樣既文宣要係d長輩圖啊海報果d比較易入口
睇幾隻大字同圖應該快吸收過長篇文字(當然我認同宣言有用+要做)
俾佢地睇"我地有俾過你地揀架"
希望可以動搖到對家
個人淺見,集思廣益
Operation: Ceasefire
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞