Fact check「如果你不幸被捕都唔好搵韋智達律師行」

338 回覆
1531 Like 25 Dislike
如果你預左不幸被捕,就唔好搵[size=4][red]韋智達律師行[/red][/size=4]

喺 2014年雨傘,我有個朋友當時被捕,但韋智達律師行嘅人以義務律師身份表示願意跟進我朋友案件,也建議我朋友無須申請法援。最仆街嘅係單 case 完左後,韋智達律師行向我朋友追討[size=6][red]六位數字嘅律師費[/red][/size=6],我朋友簡直黑人問號緊,佢當初喺警署同處理case 期間,[red]根本無講過會收錢[/red]。

義務律師會收錢邊忽義務律師呀屌 ?

再者,你收錢都唔緊要,但唔係叫人唔好申請法援。我朋友只係學生黎,你叫佢唔好申請法援不特止仲要收佢錢,家陣食人血饅頭呀? 

我唔係屈人架,我手上真係有份 invoice 架,我個朋友家陣真係煩緊點算好。

有圖有真相,銀碼同case number我 hide左佢先

我屌你老母,張所謂證據,乜鳩都無

我話你筆數係用黎打飛機都得啦

屌你老母個臭花系

係唔係其實韋智達律師樓每個人都好撚勁,打撚到律政司都驚。
黑警鳩搵既人一個都告唔入,就想搵1毛上黎抹黑呀?

屌你老母,證據係邊呀?
唔係同我講張厚格就係下話?
講啦 屌你老母臭閪!

仲有,我屌埋你地班戇鳩連登仔。
獨立思考講左幾耐呀?
依家班黑警掌握過千個acc,隨時垃圾post都可以鳩起到正皮破千。
唔好見人正皮,你就正皮埋一份,ok?

你班傻鳩乜都未confirm就正皮埋一份
即係助長帶風向既1毛

我唔撚驚炒車架,我唔係幫韋智達行。
我想你地用腦
唔該晒
Sor標題打漏左個問號
幫手推我依個

好撚驚人推果個垃圾post
https://lih.kg/1321225

切勿跟車太貼

屌你老母
上水啦

畀張真單我
我即道歉
我無野講
推呀

咪撚再推果個鳩post please
Thanks
係,條友囝似鳩UP
條撚樣失撚左蹤
係咁用分身推post
我驚有班人畀1毛帶錯風向
似有同行想抹黑多啲

為爭生意 咩都做得出
pish
唔理
同行也好
1毛也好
黑狗也好

成個post都鳩噏無成本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞