其實情況比我地想像嚴重,已經返唔到轉頭

964 回覆
6805 Like 34 Dislike
照咁講一係台灣接管香港
一係香港獨立
係唯一出路
由始至終
香港獨立係唯一出路
推,林鄭就如扯線公仔,講得好啱
推!
冇錯 其實到左呢個地步
只有雙普選先可以解決到個問題
呢個先係真正目標
而警犬 林鄭通通都係卒仔
中共先係大佬
亦都只有不斷升級
直至可以換取同大佬正面對話
咁呢場仗先有可能贏
香港成唔成功,其實最後係睇中國形勢
波羅的海三國 50年代反蘇聯,有槍有炮添,都係失敗
原因係當時蘇聯處於強盛期
最後要等到90年蘇聯內部出現問題先可以借機獨立,而唔使犧牲太多人
所以香港要贏,始終都係要等支爆
但係唔係話而家咩都唔做鳩等
我哋可以繼續抗爭拖佢後腿
但係唔好有太大期望,
亦唔使話今次輸左就咩都無
所以無必要作無謂犧牲
支爆唔會太耐
比少少耐性
到時再晒佢冷
走到呢到我地已經得返兩條路 WIN OR LOSE 勝者全收
所以咪舉美國國旗,G20請願,登全球報紙。
然後有人知冇時間,提出永續基本法維持香港國際地位,保住d關係法,2047果時如果共產黨未死,食左香港之後到時其他國家都理你唔到。
認同
各位手足出去之前做足準備
唔好出到去先問人攞物資

出嚟咁多次 係都要人提嘅?
https://lih.kg/1320098
pish
幫手吹谷美國通過香港人權及民主法案,迫使香港落實2020雙普選,然後透過直選達成修憲憲法期限,因為2047並唔係2047時發生,參考返中美聯合聲明到97,可能最早2030年香港就有曬比中國食既藍圖,到時可以當冇得救。
咁點解唔進一步, 用香港淪陷加速支爆
香港一死, 支那失去集資基地. 佢就會死更快.
而家局勢繼續惡化落去逼到支那反面, 無論到時西方世界出唔出手救香港. 對全球係有利無害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞