其實情況比我地想像嚴重,已經返唔到轉頭

964 回覆
6805 Like 34 Dislike
再推
宜家個情況好似真係回唔到頭
無論勇武定和理係呢兩個月裡面都不斷被打壓
警狗過埋尋日一定好憎香港市民
咁既情況係等邊面走火 無論邊面最後結果都係翻唔到轉頭
學習波蘭,捷克人的精神,現在係長期抗爭,盡量不要送頭。
香港人要加油
自己地方自己守
我無嘢講
佢地係一個團體,由入學堂就不斷咁灌輸呢個概念。
加上長期同示威者對抗,佢地個mind set 會覺得示威者係仆街,佢地做得岩。
當你打到一個示威者,捉左義士,佢地會比同胞讚。
呢一種環境,你同佢調返轉,你都會係咁。
所以警犬冇一個係無辜
你老母生著你就真係不智
兵荒馬亂,保護自己係好重要嘅,踩單車最緊要安全。
所以淘咗呢套嘢比個仔學踩單車用,好底玩,百二蚊有找。
到左呢一刻 我可以話有大部分狗都想打人 多過要錢
亂起上來 好易錯手 自己小心係啦
有冇方法可以制伏到犬隻 索帶之類?
算吧啦你
對中共嚟講真普選係同獨立冇分別
因為我地可以直選咗個搞獨立嘅特首出嚟
中共係會想連最微少嘅可能都完全抹殺
人地想出水炮車
大家擔心自己好過
狗隻做應做絕育手術
我夠膽講,而家退,中共只會無所不用其極加強管制香港,唔好再幻想你退一步,別人都會

行動必須再升級
香港獨立真係睇今次
係要普選啊 獨唔獨立有左普選先講啦
對中共嚟講真普選係同獨立冇分別
因為我地可以直選咗個搞獨立嘅特首出嚟
中共係會想連最微嘅可能都完全抹殺
唔可以退。回頭已是1984
寧為玉碎,不作瓦全
一輸 香港一定變新彊
冇退路架啦
一輸 輸曬成個香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞