新車選擇 a250 cla250 320

109 回覆
5 Like 10 Dislike
Budget 400-500k
3架都budget內
馬力兩部benz比較高少少
操控應該bmw好d 但買唔起330 320得百幾匹
外觀個人比較鐘意cla 但貴a250 7皮
大家會點揀
另外想問benz唔加option係咪乜7都冇
eg免匙 藍芽 360 主動安全
利伸揸開日本車 對歐洲車冇乜接觸 全部靠網上睇
主要睇你洗唔洗成日載人
你多數載人benz果兩款都好辛苦架喎
多數只係車女朋友
可能一個月先載一次屋企人
後座冇咁重要
KIA stinger
Benz standard都有藍芽免匙個d,但免匙只包engine start制,免匙門把好似係option

新一代320我都覺得唔錯,但一定比多d錢要m sport,升級既野都值
力水會唔會同兩部benz爭好遠?
cla一次都唔得架
頭碌不了
問多幾個女仔最實際 (最好係想溝想扑既)
呢度係毒男論壇 唔係你target audience
呢度d垃圾只會講d咩頭轆車垃圾 咩mk車 一係叫你加多少少買乜乜物物
事實上佢地猛踩既車係最受港女歡迎
除非你想搞基或有隱性基因啦
否則你問錯人

過來人意見
做乜 3 series 係同 a class 比唔係 c lass
我會問下
多謝你認真嘅回覆
個人覺得c class外觀太薯
a同cla比較young
可能連登窮毒撚啲老母都係俾cla/頭轆車車死
歐洲車就話維修貴 批死你一定負擔唔到 頭碌車又話操控唔好 以為個個都想做舒麥加
應該唔會考慮audi
不過多謝你嘅建議
我未試過車,但spec同c200差不多
數漏左 班垃圾一係就話你買a class cla入門車充大頭
加埋option 4x - 5x萬車買架車都叫充?食屎啦
唔講以為佢地個個揸牛馬 呸
A250唔考慮啦
新cla後座比上代舒適左好多 我175唔頂頭唔頂腳
當然無得同camry,mark x果d比
320唔加m sport就削左d 加左好似過50萬over budget

幾款車入面cla最保值 頭驅尾驅呢d如果你好在意既話咁已經有答案啦 cla而家送天窗 賣完既話我建議你等年尾或出年過年d車展做promotion 先買 會抵d
你budget可諗埋 c200 coupe
好young
不過200太慢

另外唔駛諗bmw
mercedes 裡面個籠嬴哂 你去showroom睇下就明我講咩
依家新a cla個籠比得上 c e class

頭轆尾轆因素唔駛考慮 反正250都夠你做自動波車神
Megane RS
今代新3個籠問同哂 靚左好多
當然 cla250 快過320i 唔少既
Cla250/c200
唔揀c200係因為個外觀我麻麻地
同埋1500cc
而家揸緊部日本車都2000cc 唔想跌返落去
唔講我仲以為係80年代
睇cc? 冇嘢下話
BMW i8都係1500cc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞