挽歌之聲定玩歌之聲?

123 回覆
66 Like 78 Dislike
都係果句
條友d歌詞算係咁
但唱功真係垃鳩圾
之前有個ching話佢唱歌好似比人lin住個春袋咁
真係幾煩
挽歌幾時收皮
首首歌用同一個tone唱,比人鏈春袋咁。

至撚垃圾係hyper歌又死老母咁唱
傷心歌又死老母咁唱
On9
挽你老母

好唔撚鐘意咩mustc挽歌雪人班小圈子唱歌撚
乜都搶哂黎做
上次失暖王明明有巴打錄哂歌上黎,個個都話佢好聽
但個挽歌就係要自己唱一首
之後仲要搞左勁多麻煩野

講咗好多次
失暖王係半個post都求MV求MV都冇人做
然後挽歌問准咗原作者(開post嗰個)先做
點為之搶呢請問

整mv還整mv 唱還唱
點解咁多人覺得佢位巴打唱得好聽啲,挽歌都爭住錄黎整mv?
乜都搶哂黎做
之後仲要搞左勁多麻煩野

講咗好多次
點為之搶呢請問

整mv還整mv 唱還唱
點解咁多人覺得個位巴打唱得好聽啲,挽歌都要爭住錄黎整mv?
乜都搶哂黎做
之後仲要搞左勁多麻煩野

講咗好多次
點為之搶呢請問

整mv還整mv 唱還唱
點解咁多人覺得個位巴打唱得好聽啲,挽歌都要爭住錄黎整mv?

希望我解答到你嘅問題

"嗰位巴打"我叫佢做王子巴打。當時王子巴打唱嘅版本未係最後修訂嘅歌詞版本,同時又發生captv頭啖湯事件,為咗捍衛返高登嘅集體創作,我自以為是請挽歌幫忙唱同整mv,因為我知佢當時有能力好快整好兼推出,而佢亦都真係好快就搞掂,由開post到出mv都只係幾日。當時我怕要王子巴打錄多次的話可能製作上要花更多時間,我做呢個決定只係基於時間上嘅考量,並無心偏頗挽歌。當時我有問過王子意見,挽歌亦有推介返王子巴打版本同擺link。然後事態發展成好似好大件事,槍打出頭鳥,挽歌成為眾矢之的,王子巴打都潛咗水,而我呢個引發一切問題同誤會嘅罪魁禍首就一直平安無事,真係唔好意思吖各位巴打,尤其係王子巴打 同挽歌巴打

喜惡人人唔同,我知呢個post好多人都唔喜挽歌之聲,我亦無意幫挽歌講說話,但希望大家可以認清事實,一單還一單,失暖王真係唔係挽歌爭住唱同整mv吖,件事係我嘅錯失,當時係我柒咗,請唔好再將非事實嘅說法片面咁傳落去,以免製造更多誤會,好嗎?

利申西伯利亞人開post嗰個
佢唱歌的確係好撚難聽

以前高登成班死忠
每次入改歌post見到真係嚇撚死
心諗唱成咁都有咁多fans

自爆?

自爆?

邊到有
其實小圈子有咩問題

利申 咩都唔知
剩係覺得個名好撚戇鳩,
其他我覺得條友做到好足, 難唔難聽都係主觀既
有無巴絲可以收佢皮
佢真係唱到揸住春袋咁款
呢個人自我感覺太良好
歌聲真心平平 冇咩才華

你錯啦 人地把聲似大文豪啊

唱得似拍蠔
樹蔭有一隻蟬
班友對耳係咪聾撚咗
我屌佢老母生飛滋
唱撚到咬到粒飛滋咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞