做緊政府地盤AE 你問我答

356 回覆
1 Like 6 Dislike
Ws淨係講收定唔收就得

Yes 唔收咪再做
真係幾時到你WS叫細判做野

Ws都係行行企企 識人讀張野又做得
Ws有撚咁大權咩 你係大幫都還比少少面你

見到d判頭做野唔撚掂 唔收貨 屌7佢 崔佢進度
唔叫管 乜撚先叫管

19WS on site 現場確保真係d野跟足specs, regulations...etc

Ws管判頭真係笑撚死
你試下搵個ws 叫啲地面做嘢 采你都有味
叫佢同大判講囉

呢位ching就清楚啦

下下靠main con死得啦
百鳩幾樣野唔洗做

下下19ws做晒又管大判又管二判二沙
有自己本分唔撚做

香港地盤質素每況愈下係有原因
19WS有工程質素唔睇
走去管人 笑撚大人地個口呀

Main con管得掂
洗撚呀sir管咩
調轉黎講on99

巴打做咗幾耐呀
行規係咁撚樣嘅呢啲叫保住自己
隨便叫個19ws 佢做咩就做咩 大判唔知咪碌柒
一係叫大sir 嚟一係叫佢打電話去大判叫我叫人搞
政府盤 ws只會開口叫main con &nsc 做野
未聽過會直接去管師父
當然 如果你可以直接去屌師父
但會唔會so你就另一回事
未聽過會直接去管師父

戇鳩先會去管師父捉蟲 以為自己出糧果個咩
Ws淨係講收定唔收就得

Yes 唔收咪再做

都on撚9
照咁講 你老豆都無教你屌西 你又屌?

你up乜鳩野你諗清楚未
我想問樓豬講到咁 你同CTA有咩分別? 真心問
未聽過會直接去管師父

我幾撚時講管師父呀盲撚

我又幾撚時講我話緊你阿傻閪
你阿媽臭閪 人地講緊政府盤
你條傻鳩就問人商家盤
玩法都唔撚同 比條撚咩
Ws淨係講收定唔收就得

Yes 唔收咪再做

都on撚9

你up乜鳩野你諗清楚未

姐係好撚多野要幫大判做撚埋囉傻鳩

你算鳩數啦 讀多幾年書先出黎啦
本身見到話做緊政府ae仲以為可以識下d未來阿sir
aecxm?

Nono

ARUP?
未聽過會直接去管師父

我幾撚時講管師父呀盲撚

你條傻鳩就問人商家盤
玩法都唔撚同 比條撚咩

條友鳩唔撚搭八
睇佢十成都係d 垃圾雜工

見到d判頭做野唔撚掂 唔收貨 屌7佢 崔佢進度
唔叫管 乜撚先叫管

19WS on site 現場確保真係d野跟足specs, regulations...etc

Ws管判頭真係笑撚死
叫佢同大判講囉

呢位ching就清楚啦

百鳩幾樣野唔洗做

有自己本分唔撚做

19WS有工程質素唔睇

Main con管得掂
洗撚呀sir管咩
調轉黎講on99

咁你慢慢去管sub仔

WSI/WSII:

收貨,收就收,唔收可以叫main con再做,當然你要有合理原因

確保工程質素 eg 落石屎睇下slump test temperature,睇下做磚仔
渠既咪睇下air test 之類既19testing
鋪呔油咪做下dipping
做下measurement 工作

確保做既野跟圖,跟足specs, ps

安排下同lab房驗料

做下地盤紀錄 影下相 做下diary

正正路路就做呢d大路野

乜撚野走去管判頭,屌 都唔知係你跟錯師定我理解錯19WS 做既野...

有錯請指正 有冇政府呀sir講下ws做d乜
係咪真係有責職/權力去管sub con

再者 WS係政府/consultant 係食物鏈底層呢個係事實
本身見到話做緊政府ae仲以為可以識下d未來阿sir

我都以為係 點知sup仔
未聽過會直接去管師父

我幾撚時講管師父呀盲撚

你條傻鳩就問人商家盤
玩法都唔撚同 比條撚咩

垃圾ws 仔,比面先叫你呀sir
咩都唔識學人講收貨
鐵圖都未睇掂

Ws管判頭真係笑撚死
叫佢同大判講囉

呢位ching就清楚啦

百鳩幾樣野唔洗做

有自己本分唔撚做

19WS有工程質素唔睇

Main con管得掂
洗撚呀sir管咩
調轉黎講on99

咁你慢慢去管sub仔

WSI/WSII:

收貨,收就收,唔收可以叫main con再做,當然你要有合理原因

確保工程質素 eg 落石屎睇下slump test temperature,睇下做磚仔
渠既咪睇下air test 之類既19testing
鋪呔油咪做下dipping
做下measurement 工作

確保做既野跟圖,跟足specs, ps

安排下同lab房驗料

做下地盤紀錄 影下相 做下diary

正正路路就做呢d大路野

乜撚野走去管判頭,屌 都唔知係你跟錯師定我理解錯19WS 做既野...

有錯請指正 有冇政府呀sir講下ws做d乜
係咪真係有責職/權力去管sub con

再者 WS係政府/consultant 係食物鏈底層呢個係事實

邊有力去管人
Ws係最廢果班等退休
會唔會有以為自己做ws好撚叻下化

Yes 唔收咪再做

都on撚9

你up乜鳩野你諗清楚未

姐係好撚多野要幫大判做撚埋囉傻鳩

你算鳩數啦 讀多幾年書先出黎啦

似係無唔撚知現實地盤咩玩法wo on9
地盤都未必跟足spec做啦

我做幾年地盤都係見到傻鳩好似你好撚無知架
條友做野做撚上腦?咁撚得閒去管人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞