做緊政府地盤AE 你問我答

356 回覆
1 Like 6 Dislike
做咩哎交
理論上政府只係同顧問公司(皇家佬)& Main Con有合約
sub仔只係同Main Con 有合約
所以就算政府又好皇家佬又好sub仔係真係唔洗理佢地,有咩同Main Con講
當然,現實上皇家佬會管下sub仔,但會係由大幫出聲
其實地盤講道理啦,唔洗咁勞氣,大家為單工程著想
利申:A字頭ARE
19asso仔暑假想做地盤,搵吓兩個錢 ,唔想對住西客
地盤點入行?一定要識人先做到?瘦撚做唔做得?

你整左三寶先
綠卡(平安卡) 工人註冊證 身份證
最低門檻

同埋我想問點樣去搵地盤工
直接去地盤個office?定係上奴工處搵?
做咩哎交
理論上政府只係同顧問公司(皇家佬)& Main Con有合約
所以就算政府又好皇家佬又好sub仔係真係唔洗理佢地,有咩同Main Con講

唔係呀
當年跟地盤既工程,個個星期開會,main con一定捉晒成個地盤所有sub仔出黎係會上俾我地鞭架
咁既人工仲做?
做咩哎交

唔係呀
當年跟地盤既工程,個個星期開會,main con一定捉晒成個地盤所有sub仔出黎係會上俾我地鞭架

而家都係丫, Main Con都會捉晒SUB仔開會俾人鞭, 成堆坐埋一齊等行刑咁.
利: 某Main Con 西A.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞