佢終於同我分手了

131 回覆
15 Like 241 Dislike
1.你走去接機係你問題 你似乎入咗佢數 你首先不孝
2.佢的確仆街 咁既情況應該陪你去醫院
3.唔好開口埋口真愛 唔好開口埋口愛你應該點點點 首先選擇自己做一個點樣既人 為自己付責 唔係付出啲咩 為佢做啲咩 佢就應該點對你
4.無理取鬧唔會令人突然想分手 但會慢慢磨走感覺
5.記住 你條仔好唔到去邊 你屋企人就走佢知你接機唔叫走你 由得你去接 心態仆街
做好自己 下個更好
我同你case差唔多 但我無親人嘅
我都係最近同男友分手 係分前一個月無攬無錫無扑嘢
其實我都知咩事 我問佢係咪唔愛我 佢話好熱唔攬唔扑 其實佢想同我分手(佢諗左成個月)
同佢拍拖年半 同居半年 佢同我講磨合半年都磨合唔到 其實我有啲想笑 半年真心好多咩?
成日叫佢同我溝通多啲 佢成日走去打機 之後話我無為佢改變
其實個半年我不停叫佢同我傾下 但佢次次都發我脾氣 不合作
我好懷疑我地係咪同一個男友(講下笑
算啦大家唔好再屌樓主啦
成日亂發脾氣係真係好難頂,亂咁發洩情緒的確係唔體諒男朋友,EQ 低
但講真,女人就係咁架啦,邊個唔發脾氣?
一次又一次咁發脾氣,做男人就要一次又一次咁體諒,氹翻& 事後講翻道理
做唔到,覺得攰然後放棄嘅男人一樣係EQ 低,係唔夠愛女朋友
利申拍咗就快5年拖,有諗過放棄但最後都不了,當練下自己EQ
冇問題
回復自由身不知幾舒服
絲打你試下易地而處啦
就咁睇你描述
我ex男人老狗性格同你差唔多
另一半成日發埋哂啲無聊脾氣真係好難頂

比係你同返自己咁嘅性格嘅人一齊
長期都係咁你頂唔頂得順?
幾多耐性都會有用哂嘅一日
熱戀期話知你點發脾氣
但總要變返細水長流
唔係點過世啊
同埋接機呢家嘢下次唔好咁傻啦
你只係感動咗自己咋

利申 我嗰陣同ex傾過好多次
失望好多次
最後好決絕咁分手
你聽得入耳就聽 堅持真愛唔會咁都冇所謂
反正common friend同我講返我個ex都仲係死性不改
我ex 成日亂發脾氣 咩都唔做 又唔付出
淨係識諗自己 洗錢 買自己既野 唔諗將來
我成日就哂佢 次次對佢心軟 為左佢又洗左唔少錢
男朋友做到成隻狗咁

最後又咪係分手
而且仲要係佢提出 咩道理黎 女人 莫名其妙
真係以為自己化個妝 有個西 就覺得自己好似皇帝咁
何必勉強, 我明放棄一段維繫左一段時間既感情係痛苦, 但換另一個關係去相處可能對大家都好
小學冇教點用句號同分段?
分段ok?

標點用黎停頓
你平時講野都係咁一輪嘴?
咁其實你阿公過身佢唔想出現又好正常
佢都無見過你屋企人無見過你阿公
去到醫院成班人圍住病床 你叫佢企係邊 用咩身份企係到
你諗下如果佢第一次同你成家見面就係你呀公過身個日係幾尷尬
見到你打啲嘢都會明點解佢要咁決絕飛鳩咗你
睇完樓主篇野再加埋d回覆, 我真心覺得條仔選擇分手係正確
屌 睇得好辛苦
淨係睇到一堆字 完全無分句
跟住too long didn't read
唔好咁肉酸啦
分手咪分手 同佢講好行唔送
你慌你之後唔會遇到另一個好過佢既男仔咩
exact7ly
講到係前男友逼你接機,唔接就同你分手咁
d回覆真係不得了
自我中心到一個點
渣男,唔愛你先會咁決絕
其實你真係好撚on9
明知呀公就黎唔得 你竟然為左接機 放棄左同呀公僅餘既相處時間 真係痴撚線
接機真係咁重要咩 有手有腳咁大個人唔識反屋企?就算佢好想見你 但都會識分輕重啦
仲有人地都未見過你屋企人 你係咪痴撚左線呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞