佢終於同我分手了

131 回覆
15 Like 241 Dislike
之前因為我發脾氣佢話好攰跟住話分開冷靜下,之後話冷靜一個禮拜,今晚我忍唔住問佢諗好未佢話其實已經諗好咗一兩日前已經諗好咗要分手但係唔知點樣講出口,然後我不停挽回話自己諗清楚以前自己好多嘅錯,但佢超決絕咁樣拒絕我話佢自己已經諗好咗一定要同我分開,我話比多最後一次機會嘗試諗清楚嘅我,佢話佢已經諗埋,總之就係要同我分手,但我又諗翻起半年前我阿公走左,前一日佢去完旅行返嚟嗰日係我阿公走之前嘅前一日,我決定咗去接佢機然後冇睇我阿公,第日我阿公差唔多唔得屋企人打俾我講去醫院我同佢講你同唔同我去醫院跟住佢同我講話,我好攰啊我唔同你去,之後我自己一個係的士到好驚好心急最後都係趕唔切,我為咗一個以為會同我一生一世嘅人放棄見最錫我嘅阿公一面,但到頭來因為我發脾氣佢覺得攰佢唔嘗試磨合、解決,佢就要拋低我。我問問題係咩,佢話佢都唔識講總之就係性格唔啱價值觀唔一樣但我覺得我哋睇唔同嘅家庭背景長大20年價值觀梗係唔一樣,磨合期真係一年可以磨合到?係佢唔肯繼續嘗試,雖然我都知佢唔愛我但我真係就唔到佢同我分手。
只係想圍下爐好唔開心
Move on 啦 都明你感受既
頂住
加油🙂
啱啱先同佢講完電話叫佢比最後一次機會我,但佢好決絕咁話佢已經諗清楚同我講話佢攰啦瞓覺拜拜唔同我講,我辛苦到都唔知想點。
好難頂,呢次可以話係我第一次分手唔知點算。
同意,連女朋友咁親既人都咁樣,下個會更好呀
覺得相識,大家都有feel,再一齊到呢個過程好難,自己努力維繫一段感情但係最終被分手,已經覺得再識人好攰
your name
快手啦,放生你女朋友,相信佢會遇到更好嘅人
真愛嘅話會包容發下脾氣你就話要飛咗佢你性格都好有問題你一世唔會搵到同你一生一世嘅女朋友
帶眼識人
分開可能係好事
反正睇得出佢好唔想一齊 ,就算吧
不過再有下次 就真係珍惜對方比你嘅機會
港女
但係大件事嗰啲即係好似上邊件事咁佢都好傷我心我都冇點嬲佢仲原諒佢但係我發少少脾氣佢就唔原諒我
唔陪你去見都知咩事啦,都無愛過你點會愛屋及烏呀玩厭左你啦
算啦都唔少少嘅我亂發脾氣你鬧我啦
認同,佢傷過我好多次心我都無條件咁原諒佢俾機會佢,因為我愛佢,但佢就因為我發一啲無聊脾氣就唔要我。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞