佢終於同我分手了

131 回覆
15 Like 241 Dislike
加油啦
睇得好辛苦
好多逗號
睇到阿公果度真係…

你知阿公最鍚你﹐但你簡接條仔機都唔去睇阿公﹐之後因為自己既選擇入埋條仔數﹐將自己既想法夾硬套落人地度要人做。

有時d 野要識分輕重﹐同埋對自己做既事負責﹐唔係瀨人﹐包容係雙向﹐希望你明白。
一年既就由佢啦,條女都未玩夠
呢樣野係常態
做人要識得換位思考
有幾撚難頂 要生要死咁
Feel到樓主西性格 抵撚死
你阿公件事反映咗兩樣嘢

第一,佢唔係好愛你。如果一個好愛你嘅人,就算同你屋企人未熟到陪你一齊送你阿公最後一程,最少都會陪你搭車送你去醫院,沿途support 你。但佢冇咁做,亦冇心同你家人相處,唔會愛屋及烏嘅人愛極有限。或者你地關係都未成熟到要去見雙方家人,但你就已經想佢同你家人相處,你地步伐本來就唔一致

第二,你接機唔送阿公呢件事,唔係睇得出你好愛男友,只係你戀愛大過天,掛住拍拖唔理家庭,呢個只係你個人決定,唔好賴你男友,覺得咁樣佢欠咗你唔分得你手。樓上巴打講得啱,你咁樣搬出黎正當化自己妖魔化男友好嘔心。

如果真係你講到自己咁包容原諒就唔會有咁多磨擦搞到佢要分手,唔好恃住人地愛你就要遷就晒你,冇人有責任無條件愛你;又或者當你真係只有小脾氣但佢都容唔下,咁呢個男仔都唔係真係咁愛你,咁你又何必執著於一個唔愛你嘅人
你咪咁犯賤啦
你老母生你出黎做人奴隸?
睇到大家咁講其實我都知道自己真係好差sorry我會努力去改做個更好嘅人對自己又好對其他人都好
都未見過人好似你咁無得做奴隸仲死lur 爛lur
比d 心機革命好啦
liberate hong kong and yourself
其實你都幾on尻
一生一世

你大大下就會明 親情 幾重要
比我一定會放家人係優先 仲要係最錫你既人

咩男女朋友都係鏡花水月 話係無就無

今日好愛你 聽日就唔明記得你啦

拍多幾次拖就明架喇
脾氣差其實真係幾難頂
佢可能諗要頂一世 自己未必頂到 果斷離開。
收皮啦 第一吓你決定收佢機就代表佢重要過你屋企人 咁個啲乜乜柒柒話啊公好錫你個啲收返埋啦
你啊公係咁重要你一早係醫院啦
Between 可能係假膠 我認真咗
見到樓主啲排版,完全唔理其他人嘅閱讀觀感,只為貪快,顧自己方便

我諗樓主都係啲自我中心到極致,樣樣野都要人遷就嘅公主

檢討下自己先啦,仲話圍爐取暖
接機又唔係有幾必要
為左接機,唔去睇呀公。
真係你自己嘅選擇,唔好賴人
有時候放過人地咪即係放過自己
唔撚睇你阿公好似係你on9決定 依家仲要覺得自己接機好撚愛人好偉大呀你 屌你條臭西都費事
抵撚死 兩大遺憾
抵啦

阿公就死都可以掛住瘟仔, 仲夠膽拎嚟講覺得自己付出好多好撚偉大

你份人根本就好撚有問題

咪撚出嚟害人啦屌你老母極品臭閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞