一人一件旅行on9事

82 回覆
0 Like 13 Dislike
有次向帶廣搭 jr 到富良野其間女友同我都好尿急,但因風雪斷斷續續咁停左一段時間,愈忍愈唔掂,我女友直頭忍到想瀨,最後忍到頂唔順見架車人少少就搵定個膠袋行去車尾出入口一角度諗住就地解決,行到去先和原來有洗手間。

有次向帶廣搭 jr 到富良野其間女友同我都好尿急,但因風雪斷斷續續咁停左一段時間,愈忍愈唔掂,我女友直頭忍到想瀨,最後忍到頂唔順見架車人少少就搵定個膠袋行去車尾出入口一角度諗住就地解決,行到去先和原來有洗手間。

放尿play
細個去日本個陣以為酒店房啲野飲唔洗錢,晚晚都開幾罐嚟飲

到check out個陣老母先發現,畀佢狂屌

上年去東京 , 去咗下北沢, 咁都冇乜野嘅, 四圍行, 冇乜遊客, 冇蝗

一路行一路行

去到呢度, 商店街
好衰唔衰我果日著咗件綠色 hoodie , 灰色運動褲波鞋啦

同個地下 d 色撞到 嘭嘭聲, 幾撚尷

以前細個住酒店老豆第一件事就係同我講唔好開人地個雪櫃,開親就收錢
成袋底衫褲唔記得帶
grad trip 係西門町比班西門仔女坤左港幣 50蚊
而我個fd 比左港幣 100蚊換舊垃圾返黎 .
呢單野我地成班fd 笑到依家

屌 一樣既 我grad trip都係係西門町比班台妹呃左錢 但班台灣學生妹正到瀨
仲有 係唔記得邊間夜市想食雞扒 咁就去買啦 跟住條友問我要唔要辣 然後我個frd係我後面嗌「我要超辣的」 唔知係咪條友以為係我嗌 落到塊雞扒兩面都係辣粉 仲要勁撚多 最後三分一都無就扔左 仆街

以前細個住酒店老豆第一件事就係同我講唔好開人地個雪櫃,開親就收錢

去英國Cotswolds 比官網既巴士時間表陰左搞到差d要訓街

第一次去東京果陣睇google map以為淺草同上野好近就諗住係淺草行去上野,點知行左兩個半鐘

淺草同上野係近架喎 30分鐘內行到去
去英國Cotswolds 比官網既巴士時間表陰左搞到差d要訓街

第一次去東京果陣睇google map以為淺草同上野好近就諗住係淺草行去上野,點知行左兩個半鐘

我果陣睇住google map黎行行足兩幾鐘

係咪兜咗去谷中
直去唔蕩失路嘅話真係半個鐘左右

係咪兜咗去谷中
直去唔蕩失路嘅話真係半個鐘左右

可能係 突登去google map睇返,記得經過過個公園
莫斯科搭地鐵,去咗鬼城行,行完坐番地鐵返酒店,上完車,過咗一兩個站發覺出咗地面,睇個地鐵 app 完全唔知邊個站。

已經時差眼瞓到仆街。

後來發覺條線係新開咗一個月嘅14號線,我個 app 未 update !

有次搭台鐵想由高雄車站去新左營站,見到月台有車就上,點知就去左台南,好彩仲可以食到好正既阿村牛肉湯同鍋燒意麵
睇博物館買飛我一條友咪話one lo

條阿嬸冇乜反應俾左2張飛我 收左2個人錢

我心諗屌做乜鳩,是撚但幾蚊港幣一張飛

跟住我拎住2張飛入去,條友問我一條友拎2張飛做乜鳩,帶番我去退錢,個阿嬸系晒面

跟住見到後面個鬼佬笑9我

我都試過喺德國俾博物館嘅人叫我買兩張飛
我話我得一個人,洗撚買兩張
佢話驚我唔小心跌左
我:

lm

喺東京住過間酒店
雪櫃入面有好多格放左野飲
我貪得意拎左罐出黎,點知原來係有機關,拎左之後係塞唔番入去
上年第一次去日本柒左三四鑊:
1. 帶錯插頭adaptor, 以為日本插頭同歐洲台灣一樣, 好在係歌舞伎町驚安買到adaptor
2. 朋友事先book左食燒肉, 埋單我俾tips, 後來先知日本人唔鍾意收tips
3. 新宿站搭京王線, 係東南口直接入閘, 行行下發現條路通唔到京王線月台, 要去counter要求拍卡出閘再行返岩既入口
4. 走果日搭NEX手快用西瓜卡入閘, 又要勞煩counter職員
陪女去睇kpop展覽
上網搵極都搵唔到詳細地址
搭勁耐車去到諗住去到再搵 點知真係連入口都搵唔到
一問當地人先知個展覽完咗好耐
附近係完全無其他嘢睇嘅
八個人係東京回程果陣遲咗十分鐘
過咗登機時間 係機場等咗五個鐘
每人比多兩千搭第二班返香港

我係咪識你
捷星?
睇博物館買飛我一條友咪話one lo

條阿嬸冇乜反應俾左2張飛我 收左2個人錢

我心諗屌做乜鳩,是撚但幾蚊港幣一張飛

跟住我拎住2張飛入去,條友問我一條友拎2張飛做乜鳩,帶番我去退錢,個阿嬸系晒面

跟住見到後面個鬼佬笑9我

我都試過喺德國俾博物館嘅人叫我買兩張飛
我話我得一個人,洗撚買兩張
佢話驚我唔小心跌左
我:

Jomud9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞