18歲拳擊新手被安排越級挑戰枉死

220 回覆
2 Like 52 Dislike
呢件事好鬼架
出左事上左報無人理
上到來連登又有人開罵戰轉移視線
聽聞背後同某位拳王有關
同女人講邏輯
屌那星好地地有單新聞講左出黎
明明識分是非嘅正常人都會知係搞手有問題
我理撚得你班人點睇佢呢項係咩運動/咩事
根本重點唔係呢件事係咩 而家因為搞手有問題而出事

簡單例子
的士司機醉酒駕駛撞車死乘客 乘客自己有責任? 因為坐的士有風險?
如果你去游水 因為康民處冇錢請救生員你浸死左 又係你抵死?
咁同講曾健超係抵打有乜分別
好心啦香港人眼界闊啲啦 平時我都係cdrom多 咁嘅post都可以有位爭論真係心都淡 呢啲已經唔係個人學識/智慧 呢啲係常識黎囉好冇

就算好ok你覺得打拳有風險 但而家都出左事啦 比返少少專重好冇 人地有冇做過啲咩仆街野得罪你? 香港人生活已經夠慘架啦 死左都唔放過係咩料

得罪講句 好似你呢啲靠批評黎令自己好過啲嘅撚屌臭閪 全部去含撚死啦碌柒

屌那星好地地有單新聞講左出黎
明明識分是非嘅正常人都會知係搞手有問題
我理撚得你班人點睇佢呢項係咩運動/咩事
根本重點唔係呢件事係咩 而家因為搞手有問題而出事

簡單例子
的士司機醉酒駕駛撞車死乘客 乘客自己有責任? 因為坐的士有風險?
如果你去游水 因為康民處冇錢請救生員你浸死左 又係你抵死?
咁同講曾健超係抵打有乜分別
好心啦香港人眼界闊啲啦 平時我都係cdrom多 咁嘅post都可以有位爭論真係心都淡 呢啲已經唔係個人學識/智慧 呢啲係常識黎囉好冇

就算好ok你覺得打拳有風險 但而家都出左事啦 比返少少專重好冇 人地有冇做過啲咩仆街野得罪你? 香港人生活已經夠慘架啦 死左都唔放過係咩料

得罪講句 好似你呢啲靠批評黎令自己好過啲嘅撚屌臭閪 全部去含撚死啦碌柒

咁好心機既
其實嗰條自稱絲打做乜撚野
一味係度話人爛仔爛仔
玩咩運動都有爛仔架啦 代表乜野
人地段新聞個重點係錯組別 錯磅數
都唔知你吠乜撚野

咪撚覆我添呀 block鳩左

打拳係為左強身健體定其他原因
心照啦

on9仔,習武就係為左做爛仔?
你讀左咁多年書又唔見你做geek?

唔係
係爛仔先會去習武

做乜鳩

你諗下有一日你行街比蝻撩,你條仔唔識打交,比佢地打到仆街,咁你仲覺唔覺得係爛仔先習武?

咁甄子丹你又覺得佢係爛仔?

出名嘅爛仔

咁你點回應我上面講嘅野

習武可以係用嚟強身健體,自衛,唔好答我做gym都可以,大隻唔等如識得防身

真係估唔到呢個年代仲有人覺得爛仔先習武,我自己都學左唔同武術二十幾年,從來無試過主動撩事鬥

阿叔 我未出世你就學緊打交
你個年代應該唔係叫mk
你就係嗰啲傳說中嘅死飛仔

有兩三個人蝻o係你面前行過黎,唔係識打爛仔交就解決到

大部份人都冇學過打交即係你講嘅習武
咁又點
http://archive.hkgolden.com/view.aspx?message=5320568&page=1&highlight_id=0

阿叔 我四歲開始學跆拳道宜家二十八歲就比你話係阿叔

至於你話我係死飛仔我都唔知點應你,我跟過嘅教練有韓國人有英國人,佢地根本平時就係好私文嘅人,習武重有個重點就係武德,如非必要根本就唔會出手傷人,如果你係指啲mk走去學幾堂泰拳就四圍撩事鬥非,咁我冇野好講,因為我同佢地唔係同一類人,希望你唔好一竹篙打一船人

仲有,我冇講過話識打爛仔交就解決倒幾隻蝻,我係話認真習武嘅話有機會可以係危急關頭自衛,比你睇下呢條片

https://youtu.be/Dgpb90jMxDQ

https://youtu.be/8tn1I07k0Bs
如果絲打想繼續認真討論嘅話都冇問題,但希望你唔好又MK又話人死飛仔

因為我同你講野其間連粗口都冇打過
一味係度話人爛仔爛仔
都唔知你吠乜撚野

呢d係格鬥唔係運動
特別多爛仔

自己上youtube睇打死人果d片先啦

如果唔係運動奧運又會有拳擊項目同跆拳道項目參加?
如果絲打想繼續認真討論嘅話都冇問題,但希望你唔好又MK又話人死飛仔

因為我同你講野其間連粗口都冇打過

佢煩到好似假膠
呢件事好鬼架
出左事上左報無人理
上到來連登又有人開罵戰轉移視線
聽聞背後同某位拳王有關

嘥氣啦
我只能講一句:拳總同你口中講果位完全冇關係
一味係度話人爛仔爛仔
都唔知你吠乜撚野

呢d係格鬥唔係運動
特別多爛仔

奧運主辦單位想踢走拳擊項目架

Source?

咁跆拳道同空手道都係武術,奧運肯定唔會刪走呢兩個項目,定係你覺得拳擊同呢兩樣唔同?
一味係度話人爛仔爛仔
都唔知你吠乜撚野

呢d係格鬥唔係運動
特別多爛仔

奧運主辦單位想踢走拳擊項目架

Source?

咁跆拳道同空手道都係武術,奧運肯定唔會刪走呢兩個項目,定係你覺得拳擊同呢兩樣唔同?

你自己搵格鬥 拳擊 奧運

唔好意思真係冇
麻煩你比條link睇下
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞