我有一個唔合格嘅男朋友

85 回覆
0 Like 15 Dislike
絲打我地情況好似
一直拍拖身邊所有人都叫我地分手
我又係一直唔捨得覺得佢會改所以一齊左七年
最近一啲小爭執發現自己真係頂佢唔順
最終提出左分手 不過分手後發現自己鬆左一口氣

你可以諗清楚一個咁嘅男仔值唔值得你繼續愛佢
或者只係爭一步 最重要自己無悔

我就係相信佢應該會進步所以一直都冇諗到分手
你個情況真係令我覺得開始有啲擔心 我開始唔知仲應唔應該繼續俾更多時間佢
雖然我要接受唔難 但我其實真係好想俾機會佢有改變
因為起碼都應該要過到屋企人個關 如果唔係我都唔會同佢可以去到幾長遠
樓主走開啦
呢個男朋友係你自己揾返嚟
世上咁多男人,你揾中舊屎
簡單嚟講
你 揾 屎 食 就 唔 好 叫 難 食!

駁唔到?

我以為你鬧我希望我可以狠心啲分手咋
我就係食咗都唔係好知佢係難食 因為我唔知本身男朋友應該係咩味 而接受到佢嘅味道
佢有成日陪我我已經會開心滿足
但而家咁多人同我講返先發現我唔係好識拍拖
我唔知有咩野係男朋友基本應該要做到 有啲咩我係應該appreciate佢為我做到
樓主我都係 比人叫分手左好多次
因為男朋友真係太過份
有次飲醉左朋友有事趕住走
打比我男朋友黎接我
我男朋友同我講:我好攰阿唔想出黎
你今晚係街訓啦
仲有好多單 好驚比佢睇到我數臭佢

朋友
咁你會唔會有放棄嘅諗頭
但睇你好似我咁可以接受到
絲打我覺得我同你好似
都係第一次拍,男友又係對自己好唔上心
有咩事揾佢都唔會幫/幫唔到
但佢覺得自己對我好好
今年廿中,唔知仲等唔等佢好
咁撚小事就話人唔合格
調整下心態啦 下下要完美咩屌

我就係接受到 但個個同我講普通朋友都應該會陪我睇醫生更何況係男朋友

除非病到手軟腳軟加頭暈行唔倒
個人覺得小小病就要人陪都幾無謂

其實可能好野少拎出黎同人傾先覺得唔好啫
多數好好 好開心都唔會無啦啦講 廢是比人話曬命
拿 比我估下
首先 你男朋友係咪學歷唔高(甚至比你低
如有翻工 份工又唔係咩好嘅工

到左見到親戚 又唔係好好禮貌 唔識tum佢地happy
加上無乜笑容

所以親戚唔中意?
之後就見到覺得佢對你嘅行為都唔係錫你?

佢就係唔係 大學畢業返緊工 但佢份人仲係唔係好理其他人點諗 唔夠成熟 第一次帶佢見我親戚就喺我親戚面前講粗口話我 雖然我知講下笑冇所謂 但佢冇理過我親戚在場 而呢個親戚已經係最friendly 但對佢第一印象都差晒 覺得佢唔識得喺我朋友面前俾面我 覺得我俾佢食住 所以到而家我都唔敢帶佢見家長 因為佢一定唔討好 費事屋企人咁快就唔鐘意佢

咁佢唔係好識做人
唔知你真心定假腸
朋友親戚 應該話其他人剩係識踩9人
最緊要信自己
出面大把單身好仔唔搵,搵條垃圾?你都係想有男仔陪姐,撜過個好既就飛左佢啦
咁撚小事就話人唔合格

我就係接受到 但個個同我講普通朋友都應該會陪我睇醫生更何況係男朋友

我係樓主個frd, 樓主嗰次睇醫生嚴重到要即刻入院做手術 佢男朋友係屋企訓教點睇
嗰陣如果係香港 我會9衝去囉
咁撚小事就話人唔合格

我係樓主個frd, 樓主嗰次睇醫生嚴重到要即刻入院做手術 佢男朋友係屋企訓教點睇
嗰陣如果係香港 我會9衝去囉

我係樓主 其實係小手術黎啫 不過幾痛同要轉去醫院咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞