我有一個唔合格嘅男朋友

85 回覆
0 Like 15 Dislike
同我男朋友見過面嘅親戚同朋友都覺得我男朋友好差 覺得我唔應該同佢一齊

而我都明白男朋友嘅表現係有啲差 所以一直以黎都唔敢再帶佢去見其他我識嘅人

個個都話我真係唔值得同佢一齊 但我又真係唔捨得...

有冇人可以教我點做 或者點樣狠心同一個習慣成日見嘅人分開
咁你自已又有咩條件
how?
咁你自已又有咩條件

咁我又唔覺得自己有咩真係好好 不過可能喺佢地眼中覺得我唔差或者我男朋友真係太差掛
點樣差法先
how?

覺得佢啲行為睇唔出係錫我 又覺得我俾佢食住咁
依家係你同你男朋友拍拖定你親戚朋友
自己覺得開唔開心先最緊要
點樣差法先

例如對我講粗口 我身體有事淨係我自己揾電話行去睇醫生自己入院 佢就一直喺隔離訓教
點樣差法先

例如對我講粗口 我身體有事淨係我自己揾電話行去睇醫生自己入院 佢就一直喺隔離訓教

咁仲要大家幫你搵理由分手咩
你咪自己講症
點樣差法先

你咪自己講左
點樣差法先

你咪自己講左

講粗口我都接受到
第二樣就
放手啦好嗎
點樣差法先

你咪自己講症

但我自己覺得唔係好大問題 覺得佢講下笑 同飲咗酒又真係太眼訓呀嘛
依家係你同你男朋友拍拖定你親戚朋友
自己覺得開唔開心先最緊要

佢地覺得我俾人食住 自己又第一次拍拖 佢地話男朋友唔應該係咁樣對女朋友 但我唔知
你本身睇人叻唔叻
唔叻就聽人講
叻就信自己
你本身睇人叻唔叻
唔叻就聽人講
叻就信自己

我就係一直信自己 幾年以黎佢係有定咗好咗啲啲(我覺得) 不過都係唔係去到可以帶佢見人而啲人會對佢改晒觀咁
點樣差法先

你咪自己講症

但我自己覺得唔係好大問題 覺得佢講下笑 同飲咗酒又真係太眼訓呀嘛

好多事我都接受咗原諒咗 但之後同朋友傾返 佢地話一早飛得 係我先會忍到
咁撚小事就話人唔合格
調整下心態啦 下下要完美咩屌
咁撚小事就話人唔合格
調整下心態啦 下下要完美咩屌

我就係接受到 但個個同我講普通朋友都應該會陪我睇醫生更何況係男朋友
你不如問一問自己 覺得佢愛唔愛你
一段健康既relationship係give and take
亦要雙方都舒服先係好
當然人無完美 有d野係可以包容
但去到有d位已經唔係包容左就可以算
樓主應該要自己衡量下 咁樣你只會自己唔開心
咁你想點?
點樣差法先

你咪自己講症

問心 係為左令自己好過先咁講
定打從心底覺得冇問題?
你唔洗答我 答你自己就可以了
總之 你兩個係真係舒服既 又接受到大家
咁所有所謂既“問題”都唔再成立
自己入醫院都幾癲下
拿 比我估下
首先 你男朋友係咪學歷唔高(甚至比你低
如有翻工 份工又唔係咩好嘅工

到左見到親戚 又唔係好好禮貌 唔識tum佢地happy
加上無乜笑容

所以親戚唔中意?
之後就見到覺得佢對你嘅行為都唔係錫你?
人如其名
此POST已完

係咪覺得 自己打紅字大字 就好撚有point好撚好笑?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞