我有一個唔合格嘅男朋友

85 回覆
0 Like 15 Dislike
咩叫表現有d差?

對你唔好?

有冇例子
你自己感覺最重要

唔好理d三姑六婆
自己入院佢隔離瞓又真係幾癲下
有無其他表現差嘅野可以舉例下?
其實你自己覺得無物問題既就得
問心 你自己覺得佢錫唔錫你先?

我都有個身邊朋友都唔鍾意既男朋友
(我覺得係因為我成日講佢啲衰野)

但我望住佢呢幾年有努力改,有以往更錫我
我就覺得我堅持得啱

所以最緊要係你既感覺係點
你係同你男朋友拍拖定係同你 d 親戚朋友拍拖
個男朋友係你嘅,佢對你點,你自己一清二楚.
旁人未必知你地嘅相處方式如何.
人哋講幾句野就可以影響到你同你男朋友之間嘅感情嘅話,
我諗你對你男朋友嘅愛都唔會係好強烈囉
未結婚已經係咁
有d拍緊拖好,結左婚都變
如果你係諗住同佢長遠發展,真係要好好諗清楚
你不如問一問自己 覺得佢愛唔愛你
一段健康既relationship係give and take
亦要雙方都舒服先係好
當然人無完美 有d野係可以包容
但去到有d位已經唔係包容左就可以算
樓主應該要自己衡量下 咁樣你只會自己唔開心

多謝你 我以為冇人會理我
我明到最後都係睇自己 好多事佢坦白俾個解釋我我就會原諒佢 就好似入醫院嗰次佢前一晚飲咗酒想訓多陣 咁我就算 我唔想要要求佢做啲佢唔想做嘅野 次次件事過咗之後啲人話我 我又覺得自己係咪太過唔似男女朋友咁
咁你想點?

我就係唔知自己想點
自己入醫院都幾癲下

我當時好撚痛痛到醒咗成身震晒 最後頂唔順自己落床揾電話book即時見家庭醫生 我問佢陪唔陪我去睇醫生佢話想訓多陣遲啲黎 咁我就唔想多講想快啲出門口自己慢慢一步步去睇醫生 最後轉介我去大醫院 喺醫院搞呢搞路 最後連醫院定嘅夜晚探病時間都過埋 佢先出一出現 俾袋衫我 而袋衫係唔齊一套(即係冇check過求其立兩件布料就算)
Sorry諗返起有啲搞笑所以想分享下
五個字:免費肉便器
利申:我都想搵番個
自己入醫院都幾癲下

我當時好撚痛痛到醒咗成身震晒 最後頂唔順自己落床揾電話book即時見家庭醫生 我問佢陪唔陪我去睇醫生佢話想訓多陣遲啲黎 咁我就唔想多講想快啲出門口自己慢慢一步步去睇醫生 最後轉介我去大醫院 喺醫院搞呢搞路 最後連醫院定嘅夜晚探病時間都過埋 佢先出一出現 俾袋衫我 而袋衫係唔齊一套(即係冇check過求其立兩件布料就算)
Sorry諗返起有啲搞笑所以想分享下

咁都仲忍到,作為男性我都覺得佢好過份
過黎搵我,我幫你
拿 比我估下
首先 你男朋友係咪學歷唔高(甚至比你低
如有翻工 份工又唔係咩好嘅工

到左見到親戚 又唔係好好禮貌 唔識tum佢地happy
加上無乜笑容

所以親戚唔中意?
之後就見到覺得佢對你嘅行為都唔係錫你?

佢就係唔係 大學畢業返緊工 但佢份人仲係唔係好理其他人點諗 唔夠成熟 第一次帶佢見我親戚就喺我親戚面前講粗口話我 雖然我知講下笑冇所謂 但佢冇理過我親戚在場 而呢個親戚已經係最friendly 但對佢第一印象都差晒 覺得佢唔識得喺我朋友面前俾面我 覺得我俾佢食住 所以到而家我都唔敢帶佢見家長 因為佢一定唔討好 費事屋企人咁快就唔鐘意佢
咩叫表現有d差?

對你唔好?

有冇例子

好多事佢行動都表現到佢對我唔係好在乎咁

例如我自己入院啦
又諗起有一次我生日 我地喺佢朋友屋企 喺我訓緊教嗰陣 佢朋友叫佢不如一齊去買個蛋糕俾我 佢話好眼訓冇去買 然後我個生日就係起身之後見住佢訓教 然後過咗個生日
其實都有啲對唔住我嘅事發生過 我就廢事多講
你第幾次拍拖?

通常頭一兩次呢,都會係100%投入,
無論佢做d咩 或者點樣令你唔舒服,你都會毫無保留幫佢諗藉口
只要佢俾到原因/藉口你,你絕對會接受
最初可能還好,但時間耐左你會愈來愈難受

最後,都係果句
你自己舒服就得,但要係真心舒服,而唔係表面扮接受到
咩叫表現有d差?

對你唔好?

有冇例子

例如我自己入院啦
又諗起有一次我生日 我地喺佢朋友屋企 喺我訓緊教嗰陣 佢朋友叫佢不如一齊去買個蛋糕俾我 佢話好眼訓冇去買 然後我個生日就係起身之後見住佢訓教 然後過咗個生日

唔洗講,佢又係有原因
然後你因為愛佢or唔想失去佢,又接受左了,係咪?
你同你男朋友相處關其他人咩事。再者拍拖=/=結婚,諗咁長遠做乜?
問心 你自己覺得佢錫唔錫你先?

我都有個身邊朋友都唔鍾意既男朋友
(我覺得係因為我成日講佢啲衰野)

但我望住佢呢幾年有努力改,有以往更錫我
我就覺得我堅持得啱

所以最緊要係你既感覺係點

我覺得佢係鐘意我架
平時我地相處得幾開心又舒服架
不過我有時覺得其實我地同做朋友冇乜分別咁 佢嘅表現令我覺得男朋友都唔係一個好可以依靠嘅角色 純粹係大家生活中有個伴可以成日對住傾計交心
點樣差法先

例如對我講粗口 我身體有事淨係我自己揾電話行去睇醫生自己入院 佢就一直喺隔離訓教

咁你想點撚樣阿
當自己係公主阿
你睇下自己個名 有人要你喊三聲啦

名黎啫 一定冇你諗得咁差
人地話正常普通朋友都會陪睇醫生呀嘛
你第幾次拍拖?

通常頭一兩次呢,都會係100%投入,
無論佢做d咩 或者點樣令你唔舒服,你都會毫無保留幫佢諗藉口
只要佢俾到原因/藉口你,你絕對會接受
最初可能還好,但時間耐左你會愈來愈難受

最後,都係果句
你自己舒服就得,但要係真心舒服,而唔係表面扮接受到

就係第一次 就係樣樣野都接受咗 接受到我都冇真係諗過男朋友咁樣嘅表現係咪好有問題 我以為呢啲只不過係小事 所以講笑咁攞出黎同朋友講 佢地好驚訝咁我先意會到原來係幾有問題
咩叫表現有d差?

對你唔好?

有冇例子

例如我自己入院啦

唔洗講,佢又係有原因
然後你因為愛佢or唔想失去佢,又接受左了,係咪?

我廢事講就係因為呢件事點諗我都應該係蠢咗 冇得傾
當時on99咁算咗數 件事已經係好耐之前啱啱一齊嗰排 之後到而家都應該再冇發生過啲咩 我而家都冇乜理由攞返出黎講
反而想知對唔住你嘅事有幾對你唔住
原來真係第一次拍拖
睇黎你都係要失望下架啦
唔好太天真啦
唔係你咩都接受就係冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞