石頭瘡 我屌!你!老!母!

170 回覆
37 Like 2 Dislike

清暗粒一流。訓前用,訓醒已經無左
暗瘡都ok,不過唔會好似暗粒咁快即日見效,要多一兩日。
但只能用係患處,其他位會乾

藥房買$180,一枝用好耐,因為每次用量都係用好少

呢隻真係得

會唔會去埋印?

我本身無印,唔清楚
用origins out of trouble
買枝細細枝(30ml左右嘅旅行裝/sample)嘅sk ii神仙水敷 好快就會熟/直接謝佐
臨訓前洗好面之後用暗針輕輕力挑走粒瘡塊皮 記住細細力唔好拮入去 如果唔係會留疤 之後挑完就用暗瘡貼貼住佢 咁樣貼佢2,3日就會成粒消失

呢個堅有用

係呀 我用呢個方法 好快就消
撘單問 想問係點先去到暗瘡印

呢隻真係得

會唔會去埋印?

我本身無印,唔清楚

醫生開依隻俾我 但用到我敏感 都叫我繼續用 用好少量就夠

呢隻真係得

會唔會去埋印?

我本身無印,唔清楚

一陣就狗衝去買
買枝細細枝(30ml左右嘅旅行裝/sample)嘅sk ii神仙水敷 好快就會熟/直接謝佐

廿歲人就神仙水 50 歲果陣點算
石頭瘡多數係幾粒暗瘡同一個位生而引起發炎
搞到超大粒 我用呢隻唔係暗瘡藥膏
而係有類固醇既消炎藥膏 敏感/刺激皮膚都可以用
頭瘡仲煩

兩樣都有點睇?
好多一粒粒好似芝麻既野 係咪叫粉刺 佢係硬硬地
噤出黎有時真係feel到卜一聲 噤左出黎有個洞係到
成日都係生返係果個洞到 好煩
點攪

白色頭突出黎就係白頭/粉刺
軟既
硬係暗粒
暗粒用上面枝 180蚊gel得唔得?

呢隻真係得

會唔會去埋印?

我本身無印,唔清楚

醫生開依隻俾我 但用到我敏感 都叫我繼續用 用好少量就夠

我用左係啲非患處既位就會泛紅
你平時有無做好保濕?
真係用好少量就夠,唔好貪心
佢係直接抽乾左你粒瘡,所以唔用得係無瘡既地方
暗粒用上面枝 180蚊gel得唔得?

我就是成功的例子
但我重伸一次
唔好貪心!!!!
訓前搽好薄就夠,唔好掂到無瘡既地方
訓醒起身洗面就會甩
敷多啲保濕mask 你要軟化左粒瘡先可以整佢出黎
點攪

軟既
硬係暗粒

你講噤出黎果粒硬定軟?
多數都硬硬地既 好似一粒芝麻咁
上網搵左張圖 差唔多咁大粒 同埋噤完之後又係好似圖咁有個洞 下次又係係同一個洞到生
https://goo.gl/images/9qcB8i

硬就係暗粒了
你試下唔好吱佢 淨係搽藥膏 由佢自己甩
同問,生左粒一亳子大細既石頭瘡係隻眼附近成5個月
初頭冇理佢,諗住食a酸搞掂
過左三四個月先開始吱粒瘡,粒瘡冇膿頭又硬到仆街
吱完先變細少少
而家仲係塊面到,有咩可以做
點攪

軟既
硬係暗粒

你講噤出黎果粒硬定軟?
上網搵左張圖 差唔多咁大粒 同埋噤完之後又係好似圖咁有個洞 下次又係係同一個洞到生

硬就係暗粒了

搽多幾次個洞細左,因為枝藥膏有A酸
我下巴試過係咁 而家無左
但都搞左一排都消失左個洞
點攪

軟既
硬係暗粒

你講噤出黎果粒硬定軟?

硬就係暗粒了

搽多幾次個洞細左,因為枝藥膏有A酸
我下巴試過係咁 而家無左
但都搞左一排都消失左個洞

咁果粒野唔洗吱返佢出黎?搽左上去佢就會冇左定點
定噤左佢出黎先搽?
同埋暗粒我google左又唔似我講緊果個既
我果d係見到有個洞入面有粒野
但google暗粒果d相就咁凸起左粒野 冇頭 邊個先岩

佢會自己甩 你用手搞佢好易發炎
我明你係邊種呀
其實以我認知係嚴重同唔嚴重/熟同未熟既分別
你google相個種係大粒到撐大左個毛孔先突左出黎
淨係有分硬同軟既姐
上面講啲問題我都有
有暗粒 有石頭瘡 有白頭

呢隻真係得

會唔會去埋印?

我本身無印,唔清楚

一陣就狗衝去買

問左幾間藥房都冇
石頭瘡多數係幾粒暗瘡同一個位生而引起發炎
搞到超大粒 我用呢隻唔係暗瘡藥膏
而係有類固醇既消炎藥膏 敏感/刺激皮膚都可以用

類固醇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞