告到黑警坐監!!!

974 回覆
4767 Like 15 Dislike
會夾錢
有無律師講講大概要幾多錢?
我冇嘢講
我都發發夢

舉例係夾錢告尋晚撩隻揪嗰個。

昨晚喺旺角有好多人係真行街、只要被撩隻揪嗰個,同夾錢嘅人,都係普通市民「因個別警務人員作出恐嚇及虛假聲明」「引致公共道路使用者及一般市民擔心及相信被侵害人身安全」

咁呢班會出旺角,正常行街嘅人,係咪就可以夾錢。因為係共同權益被侵害。
依家唯一嘅阻礙係有巴打提出要小心助訟。

退一步講,籌唔到錢,但最大支出其實係律師費同搜證。
尋晚咁多未經刪剪嘅片,搜證嘅支出應該唔大,如果再搵到議員大狀幫拖。籌唔到旗都應該搞得掂?

有無熟法律嘅人又分享吓啲夢境?
講得唔好,意思係,共同權益被侵害呢個point 夠唔夠正當性去夾錢?
係現場目擊都可以
Push
要去法律諮詢下, 唔知有冇啲議員有免費法律諮詢
我無野講
push
推🙃
推呢個post
咪撚再理出面啲膠post

五大訴求 1. 徹底撤回修例 2. 收回暴動定義 3. 撤銷對今為所有反送中抗爭者控罪 4. 徹底追究警隊濫權情況 5. 以行政命令解散立法會,立即實行雙真普選
告到我肯出一千
啱啱搵到有民政諮詢中心, 聽日打去問下預約
Thanks 巴打

搭單幫手問埋,假如民事告得入(簡易程序,支出都係幾千銀內,又易告到)
判咗警察敗訴,可唔可以用呢個做案例去返告刑事。

真心對法律理解半桶水,但覺得呢個post 同 投訴去公務員事務局,呢兩條戰線有機壓制到班暴警。
Push
如果民事告到就好,有咩時間金錢損失都入班撚樣數
查身份證查得咁過癮
香港加油
課金話我知
又多一單
【旺角清場】警被指迫路人解鎖手機 威嚇勿向傳媒連登報料 「我有你地址㗎」
https://today.line.me/HK/pc/article/m1Rlvz?utm_source=copyshare&fbclid=IwAR0QJD-z9wN8RbGUuhuuntD8zYaSHbWlXaIrdxjn1oKLOtP8E8dRb20TF34
死黑警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞