[7月機人新番] GRANBELM グランベルム

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
舊野有自己意識,一早可以知道同實現新月願望
係佢咩都知既前題下,仲會唔會咁順灘
一陣變左新月做容器永久封印end
屈新月做守門人, 先可以無人用到魔力, 但granbelm會繼續
即係代水晶個位, 永續愉悅
由丙組踢到上英超
臨拎冠軍比足協取消資格
我buy呢個結局
實現願望有代價, 唔會顯得太主角威能
千年老女人水晶
水晶比人撚係真
但新月真係無出面人講到咁威能
全家死清光、和姐妹反面仲要殺左對方
識到唯一一個朋友仲要係GM特登比你
成個人生比GM撚到乜咁,係咪真係咁好呢
其實全世界都比granbelm撚
人地整個結界就係唔比人用

點會搞個比賽比人爭,根本係拎黎罰d追求魔力既人
比人爭都唔係問題 點知比個水晶做boss
邊有人爭到 過左成千年先話搵到個岩既人選
我用番響k島的留言講
結合水晶的言論,之前一直沒人贏到水晶成為首席,原因可能是一直沒人像今次主角組們那樣肯合作
以前就算有能合作打到水晶面前的人,可能都曾發生背刺過其他人的情況,令到最終沒人勝出,所以水晶才說人類有多自私及令人絕望
但滿月係人偶
咁都符合個條件,定同其他人合作過就已經符合條件 ...?
我認為係要人合作到尾、無人背刺先符合
水晶個強度絕對係單挑無可能贏
但只要有其他人幫佢就唔同講法
一人之力無可能打低水晶
就係一千年黎都冇人合作先係咁輸
痴撚線
都估到滿月會犧牲
但估唔到係咁悲壯
中段開盾一塊一塊花瓣散落
手手腳腳爛晒
爆氣用魔力組成嘅機
開超必
俾浮游炮打殘
最後望住新月無違憾個樣
真係盡力到力盡

水晶又係慘
最強守門口
永遠做唔到第一
我覺得合作唔係直接原因啦
今集開波新月同滿月都係合作打水晶啦
咪又係輸咁濟
我覺得重點係滿月對新月無私嘅奉獻
將整條生命交俾新月
以往應該參加嘅都係人類所以做唔到呢點

不過講到尾要俾選中嘅細路先有機
其他行開
望住滿月俾水晶一下一下咁打落黎
心都痛
仲要最後笑住同新月講野 好灰
水晶千年守門員 做左一千年咁耐 係人都精神崩潰啦
反而我為水晶唔抵 就算係人偶都好都唔應該唔俾佢做啊話
btw水晶咁勁 會唔會同佢一路打一路儲魔力一千年有關
都係要魔力結界想你做先得
內定既全部都
但係我唔認為成千年黎得新月一個比人內定
所以其他因素都係有關既
咪就係個個都比水晶打爆左

返工千年,冇得升職,慘
只要個End完得好,就是近年最好睇既原創機人動畫
對上一套有咁轟烈我淨係諗起天元
近年好少機人番好少做到boss戰咁緊湊
好多時打幾下口術就算
守門口(水晶)認証
講明新月係咁多年黎GM最like個個
可能千年都耐
決定今次送多啲裝(人偶x1)
近年2d機人番最好係佢
好耐未睇過緊張到手心出汗既機人番
水晶俾舊嘢撚咗咁耐都仲肯打 俾我就罷工屌佢老味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞